Søk i arkivet

Langturseilere 2010-11Orkanrammede St. Lucia trenger vår hjelp

Langturseilerne som vil besøke St. Lucia i de kommende månedene oppfordres til å hjelpe befolkningen.

SEILERE KAN OGSÅ HJELPE. Orkanen Tomas tok 14 liv og skapte store ødeleggelser på deler av den karibiske øya St. Lucia, målet til Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Nå oppfordres langturseilere som har tenkt seg dit, til å hjelpe lokalbefolkningen.

- Ta med ekstra boksemat og tørr mat til de orkanrammede, er World Cruising Clubs (WCC) oppfordring til alle ARC-seilere i et eget nyhetsbrev.

I tillegg til dette kan man bidra ved å gi bort tørrmelk, vann, batterier, små radioer, lanterner, lys eller fakler, rengjøringsmiddel, våtservietter, tepper, sengetøy, soveposer, barnebleier og kluter, barnemat,  produkter for intimhygiene, engangsbleier for voksne samt toalettsaker som tannkrem, såpe og tannbørster.

ARC-arrangøren vil for øvrig arrangere pengeinnsamling i forbindelse med premieutdelingen 19. desember.

BRUK PENGER! Det er spesielt sørsiden av øya som ble rammet.

Rodney Bay Marina på St. Lucia, ARC-målet, som ligger på nordvestsiden av St.Lucia, har ikke fått store skader.

- Broene som ble ødelagt av oversvømmelsene, kan gjenoppbygges innen midten av november, mener Adam Foster, General Manager i Rodney Bay Marina.

- Den beste måten å hjelpe befolkningen på, er å besøke øya og legge igjen penger ved å bruke tjenestene til de lokale reiselivsaktørene, sier WCC.

NØDSITUASJON. Nettavisen St. Lucia Star fokuserer fortsatt på gjenoppbyggingsprosessen og har utgitt en esktrautgave om orkanen.

Den forteller blant annet at den sterke vinden har meiet ned trær, kraftledninger og skadet boliger. De enorme nedbørsmengder har ført til oversmømmelser og jordras, som har forårsakt omfattende skader på infrastrukturen. Roseau Dam og John Compton Dam, noen av øyas hovedvannkilder, er blitt ødelagt av jordras. Det skaper store problemer med vannforsyningen. Innbyggerne er oppfordret til å bruke vann kun for å slukke tørsten. Vannforsyningen forventes gjenopprettet innen medio november. 

FLERE AKTØRER STØTTER BEFOLKNINGEN. Orkanen forflyttet seg så sakte, at St. Lucia ble rammet av vinden og regnet i hele 24 timer.  

Beboerne arbeider nå med en massiv opprydding og gjenoppbygging av sine hjem.  

Mens kraftdistribusjonsnettet ble tidlig gjenopprettet av St. Lucia Electricity Services, LUCELEC, var telekommunikasjon fortsatt en utfordring en stund etter at orkanen passerte.

Telekomselskapene hjalp befolkningen blant annet ved å utstede gratis kreditt til sine kunder for eventuelle nødsamtaler.

St. Lucias Røde Kors er i full sving for å hjelpe befolkningen. 


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen