Søk i arkivet

Atlantic Rally for Cruisers 2010Alle nordmenn er i mål!

FRYD avsluttet sin ARC i dag etter nesten 26 dager på sjøen. De ble tatt imot av jublende nordmenn med flagg, hurrarop og sjampanje.

MAN FØLGER MED. FRYD var forventet i mål på St. Lucia rundt kl 0700 i dag, fredag den 17. desember, så det første de norske ARC-seilerne gjorde i dag tidlig da de sto opp, var å slå på VHF-en og følge med på kanal 77 (ARC Rally Finish-kanalen, hvor du hører båtene si ifra om deres avstand fra mållinjen) eller på kanal 72 (ARC Berthing-kanalen, hvor du hører hvilken bryggeplass båtene får). Det var avtalt å ta imot FRYD som bare nordmenn kan gjøre...

Bjarne Pettersen, skipper på RIKAROS, kom til AVVENTURA kl. 0700:

- Jeg prøver å samle alle nordmenn for å ta imot FRYD med en skikkelig velkomstkomité!

Det var ikke vanskelig å få opp hele mannskapet, vi var jo allerede på vei.

På radioen hørte vi skipper Ulf Dahslett kommunisere med ARC-en. Og så skled FRYD lydløst inn i Rodney Bay marina.

 

FRYDs velkomstkomité på brygge E

HURRAAAAA!!!! Like lydløst var det ikke på bryggene. Et konsert av tåkelurer og horn, blokkfløyte og munnspill; jublende seilere rustet med blafrende flagg, vikinghjelmer, sjampanjeglass og kamera... Alt for å forevige det store øyeblikket. Tårene trillet hos flere i gledens øyeblikk. Det beste ved hele turen er faktisk å ønske seilvennene velkommen og gratulere dem med seieren. Ja, for seier blir det uansett når man har kommet frem på den andre siden av dammen!

NORDMENN HØRES MEST! Ingen båter har hittil fått en så hjertelig velkomsthilsen som de norske. Også ARIES og FANTELIV, som avsluttet ARC-en samtidig 14.12 om kvelden, ble tatt imot med hurrarop, "bølge" som på fotballstadion - bare at det ble gjort av folk på hekken av båtene - og hornkonsert... GODOT begynte, og så ekkoet det i hele havna. Begge båter var med i dag for å ta imot vennene fra Alta med like sterke følelser.

 

Anne Haavik fra FANTELIV gratulerer skipper Ulf Dahlslett på FRYD.

 

- Det er helt fantastisk å bli tatt imot på denne måten, sa Anne fra FANTELIV, mens hun ventet på venninna Wenche på FRYD. Og det var en hjertelig klem folk fikk gitt til hele mannskapet på FRYD da de endelig klarte å "kile seg fast" i den trange plassen de fikk tildelt på E-brygga, hvor akkurat ARIES og FANTELIV holder til.

Barna omfavnet og løftet hverandre: Martin (14, fra AVVENTURA, den største gutten i flokken) løftet Bendik (13, FRYD), og Bendik løftet Storm (4 år, HONNINGPUPP). Fantastisk å se alle ungdommer endelig samlet og så glade. Nå går de rundt sammen på bryggene og utveksler historier om hvaler, delfiner, doradoer, haier og skumle squalls!

 

Martin gir Bendik fra FRYD en "oppløftende" gratulasjonsklem!

{F6AA7E35DF5C}

 

Bendik gir Storm fra HONNINGPUPP en like oppløftende klem!

 

PIT STOP PÅ KAPP VERDE. Turen til Alta-båten FRYD har vært den lengste av alle, siden de seilte helt fra Finnmark til St. Lucia. En "detour" til Kapp Verde måtte til for å sveise opphalets feste i bommen. Det røk under turen sydover. Det medførte to dagers pause på Kapp Verde.

Ellers har turen gått fint; parasailor fungerte som det skulle og mannskapet hadde både humøret og kameraene på plass da de ble tatt imot. Sjampanje og rompunsj fra ARC-en ble FRYDs frokost i dag. Vennene fra OCCASIONE og ARIES spanderte to store flasker til mannskapet og hele velkomstkomitéen.

I morgen er det premieutdeling. Det blir en stor norsk fest - igjen!

 

Rompunsj og sjampanje til frokost sørget for en eksplosiv start på målgangsdagen!

 

ARIES` Tone og skipper Per-Ørnulf kom med den gode sjampanjen til FRYD!
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen