Langturseilere 2010-11

Førjulstid i paradiset...

Førjulstid i paradiset...

Vi trodde vi hadde kommet til paradiset, ja...

Publisert Sist oppdatert

 

FORTØYNINGSGUTTAS ANGREP. Her i paradiset må du være forberedt på et angrep á la "Pirates of The Caribbean" hver gang du nærmer deg en bukt. Unge menn i raske joller nærmer seg skuta i truende fart, med karibisk, sangvinsk aggressivitet. Behandler du dem høflig og prøver å prute, får du en bøye med rabatt. Mange bare overser dem og takker høflig nei. Noen avviser dem tvert. Vi tenkte i forgårs på orkanen Thomas` konsekvenser på St. Lucia og kjøpte bøyeplass. Det gjorde omtrent alle nordmenn som lå fortøyd i Marigot Bay, og det var mange! Når vi møter de lokale, etter å ha sett hvor og hvordan de lever, føler vi oss som skikkelig pengesterke og "bortskjemte"... Så vi som prøver å spare på alt vi kan for å holde reisebudsjettet, åpner lommeboka likevel.

GOOD PEOPLE. - Were are you from? Norway? Oh, Norwegians are good people... Europeans are good people, sier de. Får de en pils i tillegg til pengene, kan du være sikker på at også fruktselgeren og smykkeselgeren som kommer like etterpå på hver sin jolle, ber deg om en pils. Du finner nok en grei "veldedighetsbalanse" etter et par bukter...

Plotteren er nå slått av, vinden har løyet og jeg får avslutte denne teksten uten flere PIIIIP. Morgentrimmen min opp og ned leideren har gitt et positivt resultat i tillegg til å ta VICTORY på fersken. Jeg har fått med meg en fantastisk soloppgang i Admiralty Bay, med rosa og grå skyer over åsene.

Norske ALFARD ligger like ved. Skipperen sitter i cokpiten og passer på. De har to barn om bord som ser frem til å treffe ARC-barna. De får en morsom jul her. Den norske armadaen inntar Bequia i de neste timene og dagene, det blir julefeiring med barn i fokus, både våre og de fra øya.

Klokka er 0630. Det er helt lyst nå. Denne natta på ankervakt ser vi allerede i et nytt perspektiv. Vi er jo i paradiset.