Søk i arkivet

Langturseilere 2010-11Beste julekveld ever!

En god julefølelse kommer nok ikke bare av sol, hav, palmer og en fortryllende strand...

 

Julestemningen i Admiralty Bay sørget de tente ankerlanternene for!

 

EN UFORGLEMMELIG JUL. Fra 24. desember 2010 får ordene "god jul" en ny mening, i hvert fall for de 171 gjestene som deltok på den norske julefeiringen på Bequia i går.

Langturseilerne som er på tur i år, ble oppfordret av sine forgjengere i 2009 (Arne Inglingstad fra LINA 4) til å fortsette Mariann Palmborgs tradisjon: Gjøre julen til noe mer enn bare en selvtilfredsstillende familie- og vennefest i paradisiske forhold. Mariann arrangerte i flere år julegløgg og basar hjemme hos seg selv for alle skandinavere og inntektene gikk til barna på Bequia.

Jula ble en stor fest for langturbarn og -ungdom. Fra venstre: Bendik (FRYD) Martin (AVVENTURA), Karoline (OCCASIONE), Pernille (JAZZ) og Leah (LEAHNIS).

 

Utfordringen for langtursielerne i år, som ikke har opplevd dette før, var å finne ut hva slags veldedighetsaksjon hun hadde satt i gang, hvem hun hadde gitt støtten til, hvordan og hvor vi kunne samles til å gjøre dette sammen, siden hun ikke lenger lever, etc... Det var mange spørsmålstegn.

FANTASTISK ENGASJEMENT. Det har vært imponerende mange seilere som har bidratt aktivt til å gjøre denne julen til den fantastiske julen det ble, så i utgangspunktet skal alle takkes, for beløpet som ble samlet, 5615 ECD (rundt 12900 NOK), kommer fra seilerne.

{F6AA7E35DF5C}

Noen hadde vært på Bequia før. De hjalp veldig aktivt med å forlenge denne tradisjonen. Sølvi Hagen og Ole Petter Hoem fra SY FORTIA tok seg av å arrangere middagen på den flotte stranda Tony Gibbons Beach (nordlige del). Det ble en grillmiddag arrangert av Willy.

Noen har faktisk også opplevd jula til Mariann før, som Olaf og Greta Lervik, som har seilt på QUEEN OF HEARTS i Karibien i flere år. De sammen med sine to gjester Jon og Nina Vanneid lagde en stor gløgg, som ble solgt for 10 ECD per glass (alle inntekter ble samlet i donasjonen). De skaffet for øvrig en del nyttig informasjon.

 

Olaf og Nina fra QUEEN OF HEARTS selger gløgg.

 

Takket være hele mannskapet på MAD (Make a Difference) fant vi et barnehjem å donere inntektene fra gløggsalget og juleauksjonen til. Både skjortene som ble donert av ARC/St. Lucia Turistkontor og mange flere gjenstander som ble gitt av seilerne, ble auksjonert bort.

Per-Ørnulf Dæhli fra ARIES gikk rundt blant bordene og nesten mistet stemmen mens han skrek for å få oppmerksomhet og få folk til å tilby et høyere beløp. Han gjorde en fantastisk innsats både som julenisse og som auksjonsmann. Det morsomste resultatet han fikk, var å få de svenske seilervennene til å kjøpe et norsk flagg!

 

Mannskapet på MAD står for å kanalisere pengene til et riktig formål og for en stor del av donasjonen.

 

Om ettermiddagen arrangerte gutta fra SJARMEN, Henning Larsen og Marius Johnsen, utkledd som julenisser, morsomme leker for små og store barn. Og forberedte de små til ankomsten av julenissen, som delte ut gaver (barnas foreldre sto for gaveinnsamlingen).

 

Skipper Henning Larsen på SJARMEN leder leken for de små barna.

 

Thomas Nilsen fra HONNINGPUPP II engasjerte ungdommene til å pynte et originalt juletre. Foreldrene ga bort flere gjenstander til å gjøre det: alt fra aluminiumspapir til juledekorasjoner, fendere, flagg, etc. Barnas glede sto i taket da treet ble tent rundt klokken 1830.

 

Barna var veldig stolte da juletreet ble tent.

 

Bjarne Pettersen fra RIKAROS koordinerte arrangementet, samlet ressursene og spredte informasjonen på RADIO NORGE, VHF-kanal 69. Alle båtene ble dermed fortløpende informert om når og hvor ting skjedde.

Takken går til absolutt alle som har bidratt til julefeiringen 2010. En uforglemmelig dag og kveld. Det gir en god følelse å gjøre noe for å glede andre enn oss selv. Første juledag kl. 1700 blir pengene overrukket til barnehjemmet.

 

Stolte og fornøyde seilere viser "respekt" til hverandre på karibisk måte.

 

De innsamlede pengene blir overrukket til MAD som vil gi dem videre til barnehjemmet første juledag.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen