Søk i arkivet

NORsteam hevet i dag– Ingenting å redde!

– Her var det virkelig ingenting å redde. Kun et eneste stort sort skrog som var fullstendig utbrent.

Per Christian Bordal fra Norges Seilforbund tok et tidlig morgenfly til Bergen i dag for å se hva som hadde skjedd med NORsteam og om det var noe som befant seg om bord som lot seg redde.

– Det var det ikke. Her må det ha vært ufattelig varmt, for alt, absolutt alt i båten var fullstendig utbrent. Takstmann Are Wiig behøvde ikke gå om bord en gang og kikke da båten ble hevet fra dypet i formiddag, forteller Bordal til SEILmagasinet.

ÅRSAKEN. – Vet dere noe mer om årsaken?

– Nei, og det vil vi vel neppe få noe endelig svar på, for kan ikke være mulig å lese noe av dette skroget, sier han.

Han forteller at båten nærmest har kollapset der seilbåtdrevet er slik at akterskipet nærmest peker i rett vinkel og rett til værs. Hele skroget ser ut som om det har smeltet. Inne i båten er alt utbrent.

GLAD INGEN VAR OM BORD. – Jeg er sjelglad for at ingen var om bord da båten tok fyr. Hadde det vært litt varmere i været, kunne seilerne like gjerne ha lagt seg om bord, for det er det de pleier, sier Per Christian Bordal.

Nå venter papirarbeid med forsikringsselskapet, og så må fremtiden vise hva som videre vil skje med NORsteam-prosjektet.

Se flere bilder på Ran Seilforenings nettside.

 

UTBRENT: Inne i båten var alt helt utbrent. [SEILfoto: Rolf Hermansen]
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen