Søk i arkivet

Nye trenere utdannet på VestlandetNoen går på ski – andre seiler…

Utifra seilaktiviteten på Vestlandet må den kunne tåle karakteristikken «helårlig»

I februar ble det avholdt trener 1-kurs med både teori og praksis, og for at trenerne skulle få noe å jobbe med, stilte ikke mindre enn 10 optimistseilere og 5 Zoom8-seilere på vannet for at trenerne in spe skulle få noen å bryne seg på.

Bård Henriksen i Ran Seilforening rapporterer:

TEORI OG PRAKSIS. Helgen 19. og 20. februar arrangerte Hordaland Seilkrets trener 1-kurs i Ran Seilforening.  Kurset gikk over to helger med første del i Askøy Seilforening, mens praksisdelen var lagt til Ran Seilforening.

Jacob Haug fra Norges Seilforbund var kursleder og hadde med seg åtte treneraspiranter for å trene, og trene seg på de unge Optimist- og Zoom8-seilerne fra Ran. Kursdeltagerne kom fra Askøy, Ran og Hjellestad Seilforening.

GOD OPPFØLGING. Aldri tidligere har jolleseilerne fått så god oppfølging på vannet.

«Det var nesten hele tiden en trener rett bak oss», fortalte de.

Men samtidig syntes de det var kjekt og «interessant». Kjekt var det også fordi dette var første gang på sjøen etter vinteren for de fleste. Et par kuldegrader og drivende isflak hindret ikke de ivrige seilerne. Det var bare å kle seg godt. Dessuten, med så mange trenere på fjorden, så var det ikke mange muligheter til å slappe av og bli kald.

ERFARNE. Fordi det ennå er tidlig på året, var det bare de mest erfarne jolleseilerne som deltok. Totalt var det 10 Optimist- og 5 Zoom8-seilere på samlingen.

For trenerne var det nok spennende å prøve ut det de hadde lært på teoridelen. Trenerkandidatene måtte lage et opplegg for en økt, briefe seilerne  og så gjennomføre opplegget på sjøen.

Jacob Haug var hele tiden med i de forskjellige trenerbåtene for å veilede trenerne og gi tilbakemeldinger. Helene Gjerde fra Hjellestad og Daniel Westervik fra Ran tok praksisen for trener 2-kurset og var derfor hovedtrenere på samlingen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen