Søk i arkivet

77 båter i aksjon i Soon:Frostbite 2012 et ekte vårtegn

Frostbite 2012 ble en fantastisk start på sesongen for 77 topp motiverte deltagere.

De 77 båtene i Soon var fordelt på Optimst, Zoom 8, Laser Radial og 4.7, E-Jolle og en 29er. Trenerteamet talte over 20 kompetente personer inkludert trenerkandidater, alle tilstede for å kunne levere høy kvalitet og tett coaching til hver enkelt seiler.

– Spesielt morsomt synes vi i Soon det er at Europajollene talte over 20 deltagere, forteller Rune Elverum i arrangerende Soon Seilforening til SEILmagasinet.no.

Lørdagen med god seilvind fra sør i første og andre økt. Søndagen bød på «vindstille» fra nord og tåke den første timen, før tåken trakk ut av Sonskilen og vinden snudde til å stå fra sør igjen.

– Etter lunsj på søndag valgte vi som et eksperiment å kjøre en regattastart for alle båter og utregning av vinner basert på utseilt tid og LYS tall for hver enkelt båtklasse. En generell tilbakekalling ble nødvendig før arrangørene fant det for godt å sende denne brokete forsamling båter avgårde.

På grunn av lett vind uten store muligheter for planing ble det til at E-jollene tok plass 1,2 og 3, men det skilte bare 11 sekunder ned til beste Optimist på korrigert tid.

– Et artig prosjekt hvor seilerne var innforstått med reglene og vi fikk samlet et startfelt på tett opp mot 70 båter, forteller Rune Elverum.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen