Søk i arkivet

Ran SeilforeningSolgte eiendom – fikk frihet til å seile

I vinter solgte Ran Seilforening en eiendom i Bergen for 7 millioner kroner.  Det har sikret foreningens økonomi.

I 2009 innviet Ran Seilforening sitt nye, flotte klubbhus i Angleviken på Lille Sotra. Det var et stort økonomisk løft for foreningen, og da Jan Henrik Nordeide presenterte to ulike økonomiske scenarier frem til 2015 på foreningens årsmøte 20. oktober i fjor, anbefalte han sterkt at seilforeningen solgte byeiendommen Damsgårdveien 101 i Bergen. Tomten ga riktignok Ran Seilforening årlige inntekter i form av festeavgifter, men disse utgjør i dag ikke mer enn 8 prosent av foreningens totale inntekter. Eiendom var også et viktig verdigrunnlag for at seilforeningen kunne oppta lån for å bygge klubbhus og havn.

Klubbhuset var lånefinansiert og lånet er avdragsfritt frem til 2015, men tallene til Nordeide viste at det ville kunne bli trange kår når avdragene ville begynne å komme.

FRIHET TIL Å SEILE. Årsmøtet konkluderte med at de ville selge gården, og i vinter er den blitt solgt for 7 millioner kroner.

I referatet heter det:

«Årsmøtet var samde om at med inntektene frå dette eigedomssalet vil ein få glimrande høve til å reindyrka det som laget skal driva med: Å drive  seilsport».

Det ble også uttalt at det ville kunne bli lettere å rekuttere tillitsvalgte til en forening med god økonomi.

FRA SENTRUM TIL ANGLEVIK. Under årsmøtet orienterte Rolf Hermansen om historien til bygården i Damsgårdveien og hvordan Ran Seilforening gradvis har flyttet fre Bergen og ut til Angleviken, der foreningen nå har bygd et omfattende seilanlegg.

«Dette eigedomssalet kan ein seia avsluttar Ran Seilforening sin flytteprosess frå Bergen sentrum til Anglevik. Denne prosessen startar alt i 1903 med bygging av Ranheim og skyt fart med Ran-naustet i 1954 og vedtaket i 1975 om å flytta til Anglevik for godt», står det å lese i årsmøte-referatet.

STOR AKTIVITET. Og skal man bedømme etter aktiviteten i Ran Seilforening nå ved sesongåpningen, kan det virkelig se ut til at foreningen har fått tid og frihet til nettopp å kunne bedrive seilsport.

– For de yngre seilerne har sesongen vært i gang lenge. Jolletrener Bård Birkeland har hatt mange økter med ivrige Optimist- og Zoom8-seilere. På de første treningene var det smått med dagslys på slutten av dagene, forteller Kjell Magnus Økland til SEILmagasinet.

For tur&hav-seilerne starter sesongen nå i begynnelsen av mai med Hjeltefjordstrimmen, som er en serie seilaser hver tirsdag som foreningen arrangerer sammen med naboforeniningen Askøy.

– Her pleier det å delta mellom 20 og 40 båter fra tidlig i mai til sent i september, sier Økland.

I 2013 skal Ran Seilforening arrangere verdensmesterskap i Zoom8.

RAN SEILFORENING: Slik ser anlegget til Ran Seilforening ut på tegning. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen