Søk i arkivet

Voluminøs nyhet fra Hanse

Hanse 345 ble vist frem under Southampton-messen. Vi var om bord.

Hanse 345 erstatter Hanse 355, og det 9,99 meter lange skroget har mye til felles med Hanse 385 og Hanse 415 som har fått mye skryt. Båten koster 97.784 pund i England under båtutstillingene.

 

Dobbelt: Hanse viser at det fungerer med to ratt også i en mindre båt.

Doble ratt

Det er særlig cockpiten som er den store forskjellen mellom nyheten, og båten den erstatter. Med doble ratt blir cockpiten like funksjonell som sine større søsken. Overraskende nok er det god plass til både doble ratt og et cockpitbord. Båten er svært bred i hekken, og cockpiten er maksimert ut mot ripa, og dekket forsvinner nesten helt bakover.

 

DEKK: Hanse 345 har fått Lewmar-luken som først dukket opp på Sun Odyssey 409. Bak i cockpiten er det en smart luke for tau. Her er også gassen plassert. Utstillingsbåten har nye instrumenter fra Simrad.
DEKK: Tau er ført bak til rormannen. Disse er skult med en teaklist på dekk. På utstillingsbåten var det montert på en fokkeskinne for et større forseil en selvslåeren som er standard.

Mange vinduer

Hanse 345 skiller seg ut fra sine søsken når det gjelder vinduer, og vinduene er med på gi båten et uttrykk. Over de store vinduene i salongen er det også plassert en bred teaklist som skuler liner og fall som er ført helt bak til rormannen. Som på sine nye søsken er det ingen vinsjer ved nedgangsluken. Storseilshalingen er festet på hytta. Aktenom masten er det plassert to store luker som gir lys ned i salongen.

Utstillingsbåten var utstyrt med teakdekk. Dette var lagt med flotte avslutninger, slik et teakdekk bør se ut.

 

IMPONERENDE: Hanse 345 har markedets beste bysse. Innredningen er som på en langt større båt.

STOR: Forpiggen er grei. Høyt fribord gjør at ankervinsjen tar liten plass. WC fungerer, men det er litt smalt ved vasken. Utstillingsbåten hadde to greie akterlugarer.

Praktisk innredning

Hanse 345 vil bli barnefamilens drømme båt. Hanse har klart å få inn tre funksjonelle lugarer, uten å ofre noe særlig, annet enn stueplass. Det voluminøse skroget gir imponerende plass. Ståhøyen er unik. Jeg fikk ikke målt, men den er ikke langt fra to meter. Byssa er helt klart klassens beste. Badet er også helt OK. Hanse 345 er i dag en unik båt på markedet, og er første båt under 35-fot med to ratt og tre lugarer. Dufour 325 har også to ratt, men kan kun leveres med to lugarer.

 

KOMMER: Hanse 345 kan du se i Asker til vinetern.

Kommer til Norge

FjordSailing har bestilt en båt som vil komme i løpet av november. Den vil bli liggende inne på utstilling i Vollen i Asker i vinter. Prisen i Norge vil starte på 785 000.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen