Oslofjordmuseet

Kjente båter i miniatyr

Kjente båter i miniatyr

– Vi er overrasket over interessen for modellbåter, sier Jon Aksel Aulie ved Oslofjordmuseet.

Publisert Sist oppdatert

Kommende helg – 8.–9. mars – er det duket for modellbåt-utstilling i Oslofjordmuseet i Vollen. Nærmere 50 båter vil bli utstilt, mange av dem skalamodeller av kjente båter.

– Interessen for modellbåtbygging er større enn vi forutså, og vi er blitt gledelig overasket over alle som vil stille med modeller, sier Jon Aksel Aulie.

NORSKBYGDE BÅTER. Museet har henvendt seg til modellbåtbyggere i nærmiljøet, men etter at jungeltelegrafen har gått, er flere kommet til.

– Spesielt har vi vært opptatt av å få modeller av norskbygde båter.

Maritim modellklubb i Oslo vil bidra med modeller til utstillingen. det vil også Vestfold modellklubb.

Han forteller at de har fått modellbåter fra 1919 som er brukt i til konkurranseseiling. Av andre båter som vil bli å se er polarskuta MAUD, BB11, redningsskøyter, norske seilskip, Riva motorbåter.

ÅRLIG? – Vi har også håp om noen Anker-båter, sier Jon Aksel Aulie

Oslofjordmuseet håper utstillingen kan bli et årlig evenement, og at det kanskje kan føre til konkurranseseiling i Vollenbukta med modellbåter utpå vårparten.

Utstillingen er åpen lørdag 8. og søndag 9. mars. Er du innom på lørdag, kan du også få med deg et foredrag ved Tuva Løkse der hun forteller om et år på Atlanterhavet i en 25 fots seilbåt.