Søk i arkivet

Fire millioner kroner fra GjensidigestiftelsenStor pengegave til «Seiling for alle»

Under åpningen av Sjøen For Alle på Lillestrøm mottok prosjektet «Seiling for alle» fire millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen.

Veslemøy Rue Barkenes, som er ansvarlig for landsdekkende prosjekter i Gjensidigestiftelsen, hadde med seg en formidabel sjekk til Lillestrøm. Fire millioner kroner har stiftelsens styre valgt å gi til prosjektet «Seiling for alle», som SEILmagasinet tok initiativet til for halvannet år siden, og som nå er oppgradert til et nasjonalt prosjekt i regi av Norges Seilforbund.

Visepresident Vidar Utne og og Morten Jensen fra SEILmagasinet mottok sjekken. sammen med de unge seilerne Trym og Theo.

LAVERE INNGANGSBILLETT. – Vi ønsker å bidra til å gjøre seiling og båtliv mer tilgjengelig for alle og inngangsbilletten for en tilnærming til båtlivet lavere. Tradisjonelt har man selv måttet eie en båt for å starte med seiling, men ved at seilforeningene rundt om i landet kan stille båter til disposisjon for barn og ungdom, er dette noe de aller fleste kan delta i. Ved å støtte et slik prosjekt som «seiling for alle» kan nettopp alle få mulighet til å bli trygge på sjøen. Vi støtter prosjekter som er forebyggende og aktivitetsskapende for barn og unge, og derfor er dette prosjektet midt i blinken, sa Veslemøy Rue Barkenes ved overleveringen 

Gjensidigestiftelsen har i en årrekke støttet svømmeopplæringen i Norge, og den ser bevilgningen til prosjektet «Seiling for alle» som en forlengelse av dette. Gjennom «Seiling for alle»-prosjektets seilskoler og sommerleire får barn og ungdom prøve seg på ulike aktiviteter knyttet til sjøen. Sommerleirene inneholder en rekke ulike vannaktiviteter som seiling, roing, padling, bading og svømming, fiske og turer på sjøen, og deltagerne får også en enkel innføring i sjømannskap og holdninger til det maritime miljøet.

FÅR STOR BETYDNING. – Gaven fra Gjensidigestiftelsen vil blant annet resultere i at vi nå kan dele ut 112 Optimistjoller, 80 seilbrett og 30 eksemplarer av tomannsjollen RS Feva til seilforeninger over hele landet, sier Per Christian Bordal, bredde og utdanningskonsulent i Norges Seilforbund.

– Vi er svært takknemlige for denne støtten fra GjensidigeStiftelsen, som er den største tildelingen til norsk seiling noensinne. Dette beløpet vil få stor betydning og er til stor inspirasjon for hele seilNorge. Jeg er overbevist om at dette vil føre til at flere vil kunne få anledning til å seile og føle trygghet ved vannet, men også at båtmateriellet vi nå kan gi til seilforeningene, vil føre til økt varig aktivitet, sier Vidar Utne.

NASJONALT PROSJEKT. I 2014  fikk 12 seilforeninger som SEILmagasinet samarbeider med, tildelt 1,6 mill. kroner fra Gjensidigestiftelsen. Pengene gikk til et utvalg foreninger og resulterte i økt aktivitet og større rekruttering i disse foreningene. Dette har igjen ført til at «Seiling for alle» er blitt oppgradert til et nasjonalt prosjekt som nå vil kunne omfatte alle seilforeningene i hele landet.

Båtene og utstyret, som allerede er i bestilling, vil bli tildelt etter en søknadsrunde i regi av Norges Seilfrbund.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen