Søk i arkivet

Waterkampioen European Yacht of the Year 2014. De proefvaarten van deze Europese verkiezing in Southampton De Pogo 30
Waterkampioen European Yacht of the Year 2014. De proefvaarten van deze Europese verkiezing in Southampton De Pogo 30 Foto:

Kule båter i HH Skagen Race

136 båter er påmeldt til start onsdag. Her er noen båter som kan få en rask seilas sydover. 

Værprognosene for HH Skagen Race er nå blitt mer utfordrende, samtidig som at den er snillere. Det ser ut til å bli en rask start med frisk vestavind, før vinden dør ut på natten, og kommer tilbake fra nord nordøst. Det ser ut til at det blir unnavindsbåtenes race i år.

 

LETTE OG RASKE: Det kan bli båter med lav vekt og store unnavindseil som kan gjøre det under vindskiftet ut på natten. Anne Grete Eidsvig i «Raa Glede» er nok favoritten til å komme til Skagen Først. HH42-båten har i år fått ny dekor utformet av Magne Furuholmen. Per Ottar Skaaret i X-50 «Jokerman» seiler shorthand, og starter tre timer tidligere. Kanskje det holder. I Shorthand-klassen sterter det også tre store Pogoer. To Pogo 40 og en litt mer moderne, Pogo 12.50. 

På korrrigert tid vil «SeaYou» med Lars Petter Karlsen ha gode muligheter. Forholdene ser lovende ut for Seascape 27 som helst vil ha vinden akten om tvers.

 

FRA SVERIGE: Det er påmeldt tre båter med svensk seilnummer. Alle tre med gode muligheter for topplassering. «Mrs Freckles», Farr 30 med Lena Bøymo-Having som skipper har gode muligheter i Shorthandklassen. «Blur» J/111 med Peter Gustavsson er alltid farlig. Han seiler med fullt mannskap. En båt det blir spennende å følge er «La Primera», en Sun Fast 3600 som kom til Sverige i fjor sommer. 

 

NYTT: «Stutt Tjukken», en Pogo 30 vil også ha favoriserte forhold. Pogo 30 er en 30 fots turseiler som har fått hele 1,012 i måletall. Det er det samme som Xp 33 «toXifia» som seiler med fullt mannskap. Det stiller også en Pogo 10.80 opp. Emil Engebrigtsen i «Ellebellebatå» seiler med fullt mannskap med måletall 0,900 på påmeldingslisten. Det må være feil. 

 

FÅ TURSEILERE: HH SKagen Race startet opp som en turseilas til Skagen, men det er ikke mange turbåter som stiller mer. Turklassen teller bare tre båter. Borte er også båtene fra 70 og 80-tallet. NOR rating uten spinnaker teller ni. Bortsett fra to Scanmar, en Contrast og en Norlin 37, så er startlisten preget av moderne seilbåter.

 

Du finner mer om HH Skagen Race her

RASK: Sun Fast 3600 stiller fra Sverige
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen