World Cup Hyeres

Gull, sølv og medaljefinale i Hyeres

Paralympikerne viser at de vil være med når de edleste medaljene skal fordeles i Rio.

Sonaren med Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen dominerte fullstendig i de siste seilasene i Hyeres, og med to første og to 2. plasser vant de med hele ni poengs forsprang til det britiske laget. USA ble nummer tre.

Bjørnar Erikstad var ikke stort dårligere, men med 6. plass i den siste seilasen, ble det 2. plass til slutt, bak Australia, men foran Frankrike og vinneren av klassen i London 2012, Helena Lucas GBR.

Anders Pedersen avsluttet den ordinære regattaen med 4. plass i dag, men den endelige plasseringen avgjøres i medlajlefinalen imorgen. Før den er rekkefølgen  1. Jake Lilley, AUS, 28 p, 2. Anders Pedersen NOR 35 p, 3. Ivan Gaspic, CRO 36 p. og 4. Josh Junior NZL 37 p. Dermed er intet avgjort før en intens medaljefinale imorgen, men topp ti plasseringen er i boks, og det i et sterkt felt. OL plassen bør være klar!