Verdenscup i Miami

PÅ PALLEN: Etter to dagers seiling ligger Ragna og Maia Agerup på 2. plass etter 2. dag av prøve VM

Rustfri seiling av nordmennene.

Norsk dobbeltseier i 49erFX var gårsdagens store lyspunkt i Miami.

Mens mange seilere er rustne seks måneder etter OL med lite trening, viste de norske seilerne i 49erFX og Finnjolle god seiling i Miami. Begge er med i medaljekampen i sine klasser.

Norsk dobbeltseier i siste seilas

Tønsberg-jentene Helene Næss og Marie Rønningen vant den siste seilasen i 49er FX foran Ragna og Maia Agerup, KNS og sikret dobbeltseier, mens OL-vinnerne Martine Grael og Kahena Kunze BRA måtte ta til takke med 9. plass.

Ragna og Maia tok også 3. plass i regattaens 4. seilas mot Helene og Marias 6. plass Dermed er det forløpig norsk bronse for KNS-jentene, mens jentene fra Tønsberg er to plasser og to poeng bak – på 5. plass.

Grael og Kunze leder sammenlagt.

Anders Pedersen i medaljekamp

Anders Pedersen seilte seg godt opp med 1. og 3. plass i et felt på 26 båter og skiller seg nå ut i en gruppe på fire som ser ut til å skulle slåss om medaljene. Anders har bare to poeng opp til sølv/bronse og fem til ledende Jorge Zarif fra Brasil som han har slått tidligere.

Litt å gå på i Laser og brett

Både Laser- og brettseilerne er åpenbart mer rustne enn de forannevnte etter lengre treningsavbrekk, men de viser at de satser friskt videre mot Tokyo i 2020.

Hermann Tomasgaard er 16 sammenlagt etter 9. og 22. plass i Laser. Mathias Mollatt er nummer 30 etter 49. og 15. plass.

Stort bedre er det ikke for brettseilerne. Sebastian Wang-Hansen er nummer 18 sammenlagt etter plasseringene 10, 20 og 14, og Maria Mollestad er nede på 26. plass etter 24, 28 og 19. plass i går.