Søk i arkivet

Vendee GlobeSnart tom for mat og strøm

Conrad Colman har tatt fatt på nødprovianten på vei mot mål, uten mast.

SEIL: Conrad Colman gir ikke opp, og seiler mot mål med en mast laget av båtens bom.
SEIL: Conrad Colman gir ikke opp, og seiler mot mål med en mast laget av båtens bom.

Det er snart to uker siden Colman brakk masten utenfor kysten av Portugal, 730 nm fra mål. Uvær gjorde at det tok ham fire dager å få opp en nødrigg. Siden mastebrekket har han kun avansert 440 mil mot mål.

Trenger sol

Colman har heller ikke mye energi om bord. Han er den eneste deltageren som seiler uten å bruke fossilt drivstoff. Han har kun en elektrisk motor. Store deler av energien som kreves til elektronikk osv blir vanligvis produsert av en slepegenerator, men uten fart, ingen strøm. Colman har også solcellepanel, men det har vært mye overskyet vær. 

Forbiseilt

Etter mastehavariet har fire av konkurrentene til Colman gått i mål, og mye tyder på at to til vil klare det før New Zealanderen setter beina på landjorda. I morgen blir det gode vindforhold, men vinden skal dø ut igjen. 

FERDIG: Eick Wilson er racets eldste deltager.
FERDIG: Eick Wilson er racets eldste deltager.

Regattaens eldste

I går gikk Amerikaneren Rick Wilson over målstreken. 66 åringen fullførte sitt andre Vende Globe.

–  Det er deilig å være i mål. Herlig å se Eric Bellion og Alan Roura på brygga. De ble som mine brødre i Sørishavet. Vi kommuniserte sammen nesten hver dag. I dette racet var det langt mer kommunikasjon enn for åtte år siden. Wilson gikk i mål som båt nr. 13, plassen bak Alan Roura som er regattaens yngste.

Sebastien Destremau på 18. Plass, ligger som bakerste båt. Han har 2950 nm til mål. 

LANGT: Distansene blir lange med en underrigget IMOCA60.

LANGT: Distansene blir lange med en underrigget IMOCA60.

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen