Søk i arkivet

Bruktbåt med 93 millioner i prisavslag

Drømmer du om å eie en av verdens største yachter, så kan du få «Athena» med et heftig prisavslag.

FLAGG: «Athena» befinner seg i Karibia, men kan ikke kjøpes av amerikanere for seiling i USA.
FLAGG: «Athena» befinner seg i Karibia, men kan ikke kjøpes av amerikanere for seiling i USA.

Det er mye å spare på å kjøpe brukt, og jo større båten er, jo mer er det å hente. Båten har klassiske linjer, og et historisk utseende, men båten er bygget i Nederland  og var ferdig i 2004. Båten ble bestilt av Jim Clark som tjente sine kroner på Netscape under internettets barndom.

Det 295-fots lange skuta er verdens fjerde største med seil. Den tremastete skonnerten bærer 2500 kvadratmeter med seil. Seilene rulles i bommen. Gaffelriggene har bommer av karbonfiber.

Høy fart

Den 1125 tonn tunge yachten har en marsjfart på 16 knop, og en toppfart på 19 knop. Fremdriften for motor står to 2000 hesters dieselmotorer for, og fartøyet har en rekkevidde på 4000 nautiske mil. 

LUKSUS: Den klassiske stilen går igjen på alle detaljer.

LUKSUS: Den klassiske stilen går igjen på alle detaljer.

Tre dekk

Alle lugarene er plassert på nedre dekk. Eierlugaren har også en egen salong, samt biblotek. På selve hoveddekket er det et teakdekk akter med flere sittegrupper, en stor overbygget salong, spisestue med pantry, kontor og diverse tekniske rom. På begge sidene er det plassert «kapteinsjoller» i tillegg er det også en stor RIB og to mindre RIB'er som er plassert i egne brønner på fordekket.

På øvre dekk er det mer åpent teakdekk i tillegg til en stor «Media Lounge» med storskjerm. Her har også kapteinen sin egen kabin. På hver side er det bygget en brovinge hvorfra man kan manøvrere skuta. Det er også en åpen styreposisjon foran selve overbygget.

Hele interiøret og alle møblene er designet spesielt for skipet. Alt er håndlaget av verftets egne snekkere. Og alt er i utsøkte materialer; teak, mahogny i kombinasjon med lysere tresorter, lakkert med strøk etter strøk og håndpusset mellom hvert lag.

INNREDNING: Yachten gar fem doble lugarer og har plass til 10 gjester.

INNREDNING: Yachten gar fem doble lugarer og har plass til 10 gjester.

Faller i verdi

Båten var også til salgs i 2014, da til en pris på 75 millioner dollar. Etter et prisavslag på 11 millioner dollar, kan du nå få yachten til 53 millioner dollar, eller 450 millioner norske kroner. Du må sette av noen kroner til å holde båten også. Dette er ingen billig båt å drifte. Båten har et mannskap på 21 personer. 

Du kan kjøpe yachten her

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen