Søk i arkivet

Dongfeng Race Team's first helicopter shoot in South Britany between Glenan Island and Groix Island.
Dongfeng Race Team's first helicopter shoot in South Britany between Glenan Island and Groix Island. Foto:

Volvo Ocean RaceTo jenter klare for årets Volvo Ocean Race

Dongfeng laget vil dra fordel av kvinnekvoten.

Hvert lag i Volvo Ocean Race består i utgangspunktet av syv mannlige seilere. Tar en med to jenter kommer disse i tillegg til de syv. Dongfeng Race Team har som det første laget bestemt seg for å ta fordel av denne regelen og får med Carolijn Brouwer og Marie Riou på laget i Volvo Ocean Race i 2017-18.

De to jentene gir verdifull erfaring til Charles Caudrelier’s lag med flere OL og et utall verdensmesterskap bak seg. De danner sammen med Jérémie Beyou, Stu Bannatyne og Daryl Wislang stammen i laget som nå skal settes sammen.

Har OL erfaring

Carolijn Brouwer, 43, er en av Nederlands mest respekterte idrettsutøvere med to Volvo Ocean Race bak seg, på Amer Sports Too i 2001-02 og Team SCA i 2014-15. Hun er også tidligere World Sailor of the Year og tok sølv i E-jolle bak Siren Sundby i OL 2004.

Marie Riou, 35, har to OL bak seg, senest Rio i 2016 der hun deltok i Nacra 17, en klasse der hun også har vunnet flere verdensmesterskap.

De to seilerne er valgt ut etter omfattende trening og evaluering både inshore og offshore i  Australia og Portugal.

Sterke kvinner

Caudrelier, Dongfengs skipper beskriver de to seilerne som usedvanlig talentfulle. - Jeg valgte Carolijn fordi hun slo oss mange ganger da hun sto til rors på Team SCA i In-Port seilasene i 2014/15. Hennes mange OL satsninger har lært henne å styre fort og å peke båten i riktig retning. 

- Marie Riou er også en god OL seiler med mye erfaring. Hun kommer fra Bretagne så hun har i tillegg mye erfaring i å seile på havet. Hun er sterk og har bra spirit, noe som er det viktigste for meg. Og, hun er vant til å seile med karer. For henne er Volvo Ocean Race er drøm, og i likhet med Carolijn vil Marie vinne, sier Charles Caudrellier. 

Resten av laget vil bli annonsert i løpet av de nærmeste ukene.

Volvo Ocean Race starter i Alicante 22 oktober og anløpe Lisboa, Cape Town, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport RI, Cardiff og Gøteborgfør avslutningen i Haag i slutten av juni.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen