Søk i arkivet

America's CupTøff start for Sverige

Artemis Racing fikk det tøffere en ventet på åpningsdagen i America's Cup kvalifisering.

Det var ventet at selv om svenske Artemis Racing hadde et slags favorittstempel etter de gode trenigsresultatene, så ville selve kvalifiseringeregattaen som startet i går med starten på den første av to round robin runder, blir adskillig tøffere for våre naboer i øst.

Selv  om både Softbank Team Japan og BAR Racing hadde hatt lite å stille opp med mot Nathan Outteridge & Co i den svenske båten under trening, så vi konkurransen være noe annet. Både Dean Barker og Ben Anslie er kjent som svært sterke i konkurranse og det skulle vise seg å slå til i går.

I den første seilasen med Softbank og Artemis var det førstnevnte som tok starten og som ledet seilasen lenge etter også å ha matchet svenskene og vel så det, på farten. Kun en feil på Dean Barkers båt reddet dagen for svenskene som vant åpningsseilasen. En mislykket manøvre for å dekke Artemis kostet to ekstra slag og dermed var svenskene i tet. I mål var forskjellen 13 sekunder. Høres lite ut, men i 30 knops fart blir det distanse av slikt. 

I den andre matchen viste Ben Ainslie hvorfor han er den beste seileren i OL historien. Ainslie dominerte i prestart manøvrene og fikk den gunstige leposisjonen og dermed ledelse til første merke. LandRover BAR virket å være dyktigere på å spotte vinden og viste perfekte manøvre, noe laget har strevet med tidligere.  Artemis Racing tok noe innpå mot slutten, men var 11 sekunder bak.

Øvrige matcher:
OTUSA v Groupama Team France - OTUSA – margin 2’11”

Emirates Team New Zealand v Groupama Team France  - Vinner Emirates Team New Zealand

Oracle Team USA v Emirates Team New Zealand - OTUSA - margin 0´06"

LandRover BAR v Softbank Team Japan - SoftbankTeam Japan - margin - 0’48” etter kollisjon i starten

Scoreboard:

Merk: Land Rovef BAR og Oracle Team USA har med henholdsvis 2 og 1 poeng fra AC World Series.
 

WINS LOSSES LVACWS* TOTAL
Land Rover BAR 1 1 2 3
ORACLE TEAM USA 2 0 1 3
Artemis Racing 1 1 0 1
SoftBank Team Japan 1 1 0 1
Emirates Team New Zealand 1 1 0 1
Groupama Team France 0 2 0 0
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen