Søk i arkivet

Om bord i X49

X-Yachts har truffet markedet med sin X-serie. Vi har sett på verftets nye 49-foter.

FORM: X49 har mer volum i baugen og
tåler mer last, enn Xp-serien.

FORM: X49 har mer volum i baugen og tåler mer last, enn Xp-serien.

X-49 er høyere i fribordet, og har mer volum i skroget en Xp50. Båten er derfor større i forpiggen, og byr på like mye plass. Prisen starter på 479 900 euro uten moms, men for å få båten til den standarden den bør være, så havner den på nærmere syv millioner norske kroner. 

X-Yachts har gjort et realt løft på innredning. De har vraket Alpi-wood innredningen til fordel for ekte finer. Med Alpi-wood har innredningen minnet om Beneteau og Jeanneu, men nå er det mer liv i innredningen, og båten gir en følelse av mer håndverk. 

Til Norge

Otto Backe forteller om gode dager. På messens første dag solgte han en X49, og i løpet av vinteren har det kommet bestillinger på flere Xc-båter. 

 X-Yachts klarer å produsere 10 X49 før sommeren, og alle er solgt. Det gjør at vi ikke får denne båten til Båter i Sjøen. Men verftet jobber med å ta frem en ny 46-foter. Den skal seile til sommeren. Enten blir det denne, eller 49-foteren vi får se på utstillingen på Aker Brygge i september. 

EIK: Båten i Dusseldorf har en
innredning i lys eik.

EIK: Båten i Dusseldorf har en innredning i lys eik.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen