NY: Dufour har utviklet ett splitter ny båt på 39 fot.

39-foter med tre bad

Det er sjeldent 40-fotere har to bad. Dufour 390 har ett bad til hver lugar.

Publisert Sist oppdatert

Det er charterversjonen som har denne spesielle løsningen, en løsning som passer bra om det er ukjente par som reiser sammen på tur.

Dufour 390 er en splitter ny modell som fyller gapet mellom 382 og 412. Svært mange verft utvikler nye modeller på eksisterende skrog, men det er ikke tilfelle her.

Det er en stor 39-foter, akkurat under 12-meter inklusiv baugspryd. Voluminøs er den også, maksimal bredde er på akkurat under fire meter, og den er bred både i forskipet og over hekken.

CHARTER: For første gan kan du få en båt under 40 fot med tre bad.

Tre innredninger

Mens tre bad og tre lugarer er mest egnet for charter, så vil versjonen med tre lugarer og to bad være den mest aktuelle for Norge, selv om mange vil vurdere utgaven med to lugarer og to bad, en versjon som kalles Amerikansk.

Båten får selvslående fokk. Den har også løygang for storseilet, noe få verft vil spandere. Fallvinsjene er ved hyttedekk, noe som gir en bedre arbeidsposisjon. Baugspryd og nedfellbar badeplattform er blitt en selvfølge i dag. Det er også ett stor cockpitbord og doble ratt. 

SALONG: Charterversjonen har langsgående bysse, de to andre har en L-løsning.

Styling fra de store

det er italieneren Umberto Felci som nok engang har tegnet båten. Han har jobbet med Dufour siden starten av 2000-tallet, og har vært med å påvirke moderne seilbåters utseende og funksjon.

Ikke uventet kan nyheten leveres med grill på hekken. Båten får også en større varmtvannsbreder som er tilpasset den moderne familie. USB-utganger er det også i hver lugar. Det er også et must i dag.

Båten får verdenspremiere i Cannes i september.

 

Noen data

LOA 11,93 m

Skroglengde 11,19 m

Vannlinjelengde 10,50 m

Bredde 3,99 m

Dybde 1,90 m

vekt 7491 kg

Motor 30 hk (40 hk som ekstra)

Storseil 40 kvm

Fokk 31 kvm

Diesel 200 l

Vann 360 l

 

LINJER: Formspråket er lett å kjenne igjen. Skroget har fått en markering hentet fra de større modellene.