SHORTHAND: J/99 blir utviklet til europeiske regattaer, og skal kunne håndteres av en, eller to seilere.

33-foter for shorthandseiling

J-Boats utvikler J/99, en sporty båt på 9,9 meter som kan bli interessant for regattaer i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Også de store verftene har nå fått med seg interessen for shorthandseiling i Europa, og utvikler båter som kan seiles av en eller to. J/99 følger oppskriften fra J/121, lansert på messen i Dusseldorf i vinter. Den skal også få elementer fra J/112E, som vant VM i ORCi/IRC tidligere i sommer. I linjer og stil blir båten en mellomting mellom J/88 og J/111.

J/99 utvikles av J/Boats i Frankrike, og vil bli en utfordrer til JPK 1010, som er noen centimeter lengre, og Ofcet 32 som er litt kortere.  

Også Delher er inne på samme ideer. Tidligere i sommer ble det kjent at verftet utvikler en 30-foter som de håper skal bli en entype shorthandbåt. 

Rorkult

J/99 får rorkult styring, som er mer praktisk for shorthandseiling. Som på JPK 1010, så vil også J/Boats tilby båten med ett eller to ror. 

J/Boats er kjent for lange uttrekkbare baugspryd. J/99 for ett fastmontert i stedet. 

Også for tur

Innredningen i J/99 vil få en planløsning i linje med Sunfast 3200. To lugarer akter, kartbord og bysse, salong, samt wc og seilbinge i forpiggen. 

– J/99 vil gi en rekke muligheter, den får en rigg som gir stort spillerom, ett balansert skrog, og en effektiv cockpit for shorthandseiling, og tur. J/99 vil gi sporty egenskaper, og fleksibilitet i en håndterlig størrelse og pris, uttaler designeren Alan Johnstone i en pressemelding fra J/Boats. 

J/Boats vil komme med flere opplsninger om båten i september. 

TUR: J/Boats har gitt modellene ett løft under dekk i de siste årene. J/99 virker å bli litt mer rettet mot tur, enn J/111.