Søk i arkivet

STOR: Harald Korn har tro på at det er et marked for yachten i Norge.
STOR: Harald Korn har tro på at det er et marked for yachten i Norge.

Vil selge 20 Beneteau i året

Seilas møter en optimistisk daglig leder Harald Korn i Giramar i Paris.

Salon Nautic Paris

For et par år siden stoppet salget av Beneteaus seilbåter helt opp i Norge. Omsetningen i fjor var null ned fra en omsetning på nesten 150 millioner kroner i toppårene før finanskrisen.

 Det siste halve året har imidlertid salget begynt å komme i gang igjen. Etter fem måneder som norsk importør har Giramar solgt fem båter. Korn tar mål av seg å selge et 20-talls båter hvert år. Han har tatt inn båter til utstilling i Leangbukta i Asker, og investerer ca en halv million kroner i markedsføring i år.

Les også: Blir dette den nye folkebåten i Norge?

 –      Det krever tilstedeværelse for å selge båter, og man må være synlig hele året. Jeg er svært fornøyd med å få samarbeide med Beneteau, som er et innovativt selskap med langsiktige eiere. Nå moderniserer de seilbåtflåten og senker prisene ytterligere, sier Harald Korn, som også har inntrykk av at bruktbåtmarkedet begynner å stabilisere seg.

–      Eierne oppnår i stadig større grad de prisene som må til for å selge, sier han.

Korn fremhever nye Oceanis 41.1 som eksempel på gode og salgbare produkter, og han har allerede solgt en båt i Norge før produksjonen har kommet i gang.

Også Sense-serien står foran en fornying med senking av prisene, hevder han.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen