LAS PRIMAS i ARC Europe

Slik taklet de tropestormen

Slik taklet de tropestormen

Publisert Sist oppdatert

Alle båter som nærmer seg Azorene skriver om det samme. MANGO, EMBLEM, AMOR FATI og LAS PRIMAS sliter og gleder seg til å bli ferdig med overfarten. MADONNA har endelig opplevd en rolig dag og har glede av nybakt brød og tørt tøy!

Lene Hammersland, skipper på jentebåten LAS PRIMAS, har nettopp sendt sin ferske rapport fra Atlanteren. De har opplevd mye vind og bølger i flere dager og er glade for at de har sluppet de verste vindene lengre nord i den første tropestormen som har feid over Atlanteren i år: Depression One.

LAS PRIMAS sendte sin hilsen fra havet i kveld, 1. juni 2009. Den trenger vel ingen kommentar:

"Posisjon 12 UTC: 37:46N 033:51W

Vind: 30 kn

Fart: 8 kn

Kurs: 74 grader

I dag skulle vi ha feiret bursdagen til Cecilie, men det er litt for mye bølger og vind til at det  lar seg gjennomføre. Vi krenger så mye at det er over maks. på hengslene til komfyren, tror det hadde blitt noen interessante skjeve muffins dersom vi idet hele tatt hadde fått muffins mix i formene. I går da jeg forsøkte å lage meg en porsjon med frokostblanding, endte det opp med frokost blanding med melk over alt, etter at jeg ble veltet over ende mens jeg forsøkte å putte på melk. Så med andre ord, vi har besluttet å vente med bursdagsfeiring til vi er frem om cirka ett og et halvt døgn.

Vi har siden sist hatt en god del vind og bølger, stort sett mellom 25-35 knop konstant. Valget vårt med å gå sørover medførte at vi slapp unna de enda sterkere vindene, så det er vi veldig fornøyd med, til tross for at det nok har kostet oss litt plasser på resultatlisten.

Med den mannskapssituasjonen vi har hatt ombord, dvs. få folk, ikke alle med like mye seileerfaring, ørebetennelse, problemer med vonde skuldre/armer osv. var det faktisk det eneste fornuftige å forsøke å begrense vind. Det svært gledelige resultatet er at Stine faktisk til tross for røffe forhold fremdeles liker seiling, det synes jeg som kaptein er en veldig fin bonus i forhold til veivalget.

Stine har for øvrig blitt en ekte LAS PRIMAS-jente….i dag tidlig da Cecilie spurte om hun ville ha litt ”Noodler i kopp” takket hun ja på følgende måte: ” ja takk, jeg må jo få i meg noe skikkelig mat”. Det er jenta si det☺

Jeg tror alle ombord er fornøyd med at vi nærmer oss land. Det skal bli deilig å få tørket opp litt, for det har vært en til tider svært fuktig tur.

Ellers blir det bra med litt mer sammenhengende søvn, kanskje en dusj (håret begynner å se litt spesielt ut etter at det ikke har vært vasket på 14 dager), bytte ut klærne som stort sett har vært på kroppen døgnkontinuerlig,  noen har ”stillongslopper” som må kureres, ordentlig mat, kunne sitte i ro på do uten å holde seg fast, møte masse venner og kjente igjen, i det hele tatt LAND.

Slutt fra Las Primas for denne gangen."

LAS PRIMAS ligger nå på 12. plass i sin klasse - uten at det er tatt hensyn til antall timer motorkjøring. Plasseringen i Atlantic Rally for Cruisers Europe kommer helt i bakgrunnen når man tenker på bragden jentene holder på å gjennomføre i de værfoholdene.

Vi fortsetter å krysse fingrene for LAS PRIMAS og ønsker dem og alle andre båtene som krysser Atlanteren nå, en god og trygg seilas.

Bilde nedenfor: I rødt ser du posisjonen til LAS PRIMAS da de skrev sin rapport fra Atlanterhavet. Vinden ser ut til å løye på vei mot Azorene, ifølge www.passageweather.com.