Båtmessen "Dra til Sjøs"

Mye med mast i Bergen

Mye med mast i Bergen

I helgen kan båtinteresserte Vestlendinger oppleve "Dra til sjøs" ved Arenum messesenter i Solheimsviken i Bergen. Det er 17. gang for det som er Vestlandets største og mest betydningsfulle båtmesse.

For dem som er opptatt av seiling, er det gledelig at det er flere utstilte seilbåter enn noensinne. Noe som ikke minst har sammenheng med at FjordSailing Yachts AS stiller med en betydelig flåte.

Innendørs kan man oppleve Hanse 355, nå med ny innredning. Den velutstyrte utstillingsbåten kommer rett fra verftet og selges under messen til en svært fordelsaktig pris. På sjøen stiller FjordSailing Yachts med Hanse 545, Dehler 32 og Dehler 35. Det er ellers gode messetilbud på modeller fra Hanse, Dehler og Moody.

Bavaria er blant dem som trofast pleier å stille ut i Bergen. Denne gang utstilles innendørs den ganske nye Bavaria 36, som seiler opp som den nye "folkebåten". På sjøen kan man gå om bord i Bavaria 32. Bavaria forhandleren lokker med gode messetilbud på båter og tilbehør.

Nautic Sailing er lokal forhandler av Jeanneau seilbåter, og er svært aktiv på markedet. De er blant dem som alltid stiller ut på messen, og har også i år gode messetilbud på alle modeller. De stiller med bestselgeren Sun Odyssey 36i, med den imponerende Sun Oddyssey 50 DS og den enda mer imponerende Jeanneau 53. I tillegg har de med seg SO 44i. - Vi skulle gjerne hatt med oss suksessmodellene Sun Odyssey 409 og 439, men de er så etterspurt at vi rett og slett ikke fikk tak i utstillingsbåter, sier Ørjan Wollertsen fra Nautic Sailing til SEILmagasinet.

Normar Yachts AS er representert med Benetau Oceanis 40 og med råskinnet First 35. Ikke minst den siste ser ut til å vekke stor oppsikt. I likhet med de andre seilbåtforhandlerne har Normar gode messetilbud for dem som er på jakt etter ny båt.

På utstyrsfronten har Seilmaker Iversen gode tilbud på utstyr og bekledning. De har med seg et godt utvalg og kan vise frem mange "godbiter". Blant annet de nye reversible vinsjene til Selden. Vinsjer som har høstet flere priser, blant annet DAME Awards 2010.

Alt i alt er det mer enn 100 utstillere på messeområdet i Solheimsviken. Det store antallet utstillere vitner om optimisme i båtbransjen. - Årets messe ble fulltegnet på bare  én uke - det sier litt om statusen Dra til Sjøs har opparbeidet seg, forteller pressetalsmann Jan Anders Søyland. Han legger til at de venter rekordstort innrykk av besøkende gjennom helgen.

Det er forøvrig siste gang Dra til Sjøs arrangeres i disse lokalene. Det skal bygges nytt og moderne messeområde i Solheimsviken. Til neste år er båtmessen foreløpig husløs, men kommer sterkt tilbake når Nye Arenun står ferdig.

Messen er åpen fredag fra klokken 14.00 til 20.00, lørdag fra klokken 10.00 til 18.00 og søndag fra klokken 11.00 til 18.00.