Yachting Festival Cannes

Moderne kvalitetsbåt
Moderne kvalitetsbåt
Moderne kvalitetsbåt
Moderne kvalitetsbåt

Moderne kvalitetsbåt

Azuree 46 vant sin klasse i Antigua Race Week i år, og oser eleganse ved brygga i Cannes.

Publisert Sist oppdatert

Cannes, Frankrike

Selvsagt er det ingen motsetning mellom godt håndverk og moderne design. Azuree kombinerer raske linjer signert Humphreys Yacht Design med utsøkt trearbeid og elegant innredning.

Cockpiten er bred og åpen med stor solseng på styrbord side. Akter er det to ratt, og båten er utstyrt med to ror for maksimalt feste i sjøen. Helt akter er det nedfellbar badeplattform.

Den utstilte båten har karbonrigg og selvslående fokk. Man kan velge mellom en cruising versjon og en racing versjon. Prototypen vant sin klasse i Antigua Race Week i mai, og kom på tredjeplass overall.

Nedsenkbar

Dette er en båt man umiddelbart drømmer om å seile i passaten med. Også den lyse og luftige innredningen innbyr til det.  Under dekk finner vi doble akterkabiner, en stor bysse på babord, bad på styrbord, deretter kartbord og to lenestoler på styrbord. Kartbordet kan senkes slik at man kan få en køye på styrbord. Også U-salongen på babord kan omgjøres til en stor dobbeltseng ved å senke spisebordet. Forut er det en rederlugar med stort bad.

Båten er innredet med lys eik, som gir et elegant og lyst preg under dekk. Sirena Marine gjør alt innomhus, også metallarbeidet og trearbeidet. Det tyrkiske verftet inngår i et større selskap, som blant annet bygger de italienske Magellano-modellene for Azimuth.

Basisprisen for denne båten er 289.000 euro, som tilsvarer en sluttpris på rundt 2,9 millioner kroner i Norge inklusive mva. Da får man en båt med utsøkt håndverk som det kun bygges ti av i året.

Se video av båten her

Seilas rapporterer fra den flytende båtutstillingen i Cannes. Følg med!