Fornøyde utstillere

Öppna Varv ble avsluttet med optimisme, og en tro på at markedet er i ferd med å snu.

Publisert Sist oppdatert

Under 50 nye seilbåter har blitt solgt i år, antar båtselgerne. Det har til nå vært tilnærmet dødt. – Jeg er meget positiv overrasket over utstillingen, men hadde heller ikke så høye forventninger, sier Anders Almén i Gåshaga Marina som selger Dufour i Sverige. Han holder til i Stockholm, og har samarbeidet med den nye norske Dufour importøren under utstillingen på Orust.

– Det som er overraskende er at vi fikk mange henvendelser fra folk som var uten båt, eller alt hadde solgt sin gamle. Det lover godt, forteller Almén. Under messen solgte han en Dufour 410, men har svært tro på Dufour 382 som får verdenspremiere i Stockholm om en uke. Etter det kommer nyheten til Båter i Sjøen.

Populære nordmenn

En av ti besøkende er fra Norge, og de er populære på messen. Nordmenn som kommer så langsveis fra er dedikerte båtfolk, som er på utstilling for seriøse vurderinger av båtene. Det var tett med folk på bryggene alle dager, tross for ustabilt vær. Det gjorde det utfordrende for parkeringsvaktene, som måtte henvise besøkende langt vekk fra utstillingsområdet.