Søk i arkivet

First 35 - Beneteau - Ile d'Yeu (FRA,35) - 26/06/2014
First 35 - Beneteau - Ile d'Yeu (FRA,35) - 26/06/2014 Foto:
First 35 - Beneteau - Ile d'Yeu (FRA,35) - 26/06/2014
First 35 - Beneteau - Ile d'Yeu (FRA,35) - 26/06/2014 Foto:

Oppgradert First

Beneteau lanserer karbon-versjon av First 30, 35 og 40.

Det er ikke mye informasjon rundt de tre nye karbon-versjonene, men det ligger en liten brosjyre på Beneteaus nettside, samt bilder av First 35 i den nye utgaven. Beneteau har samtidig kuttet ut de to største First-modellene, First 45 og First 50.

Sort mast
First Carbon Edition får master av karbon, og er sort aluminiumsbom. Akterstaget er av PBO, og vantene av rod. Båtene får ny regattakjøl, hvor 35 og 40 er uten bulb. Disse to båtene får også et uttrekkbart baugspryd for asymmetrisk spinnaker.

Knøttlite ratt
First 35 og 40 har i dag store ratt som sperrer cockpiten. Den nye versjonen vil også kun ha ett ratt, men av en type som kan vinkles fra side til side, slik Elan 310 kan leveres med. Det gjør det mulig å sitte oppe til lo med god sikt fremover å styre. Løsningen skaper et utfordring med hensyn til plassering av plotteren.

Nye striper
Båten vil få en ny styling. Nye striper på skroget, men aller tydeligst, ny stripe på overbygget. Det gir et visuelt uttrykk om at båten har et stort vindu, og ikke flere små.

Båten leveres også med en elektronikkpakke bestående av Tacktick trådløse instrumenter og en Raymarine plotter plassert i kartbordet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen