Linjett 43 var med på Gotland Runt. Der ble båten 17 i sin klasse.
Linjett 43 har doble ratt og vinduer i skroget. Ellers er mye av det klassiske beholdt.

Linjett 43 seiler

Rosättra Båtvarv holder på å utvikle en rask turseiler på 43 fot.

Publisert Sist oppdatert

Rosättra Båtvarv bruker lang tid på å utvikle nye modeller. Båten som kom på vannet i juni er kun en prototype. Den har deltatt i Gotland Runt, og blit nå hardtestet for turseiling. Rosättra Båtvarv har eksistert i over 100 år, og har siden 70-tallet bygget Linjett-båtene. Produksjonskapasiteten har i årevis vært lavere enn etterspørselen, så kjøperne har måtte stå i kø for å få sine båter.

Tidløs design

Linjettbåtene er kjent for å være raske, samtidig være tidløse. Det blir også den nye 43 foteren. Båten er utviklet for skjærgården, og slik vi bruker båten om sommeren. Skroget er lettdrevet, og båten lett å håndtere. Prototypen som nå testes ut har en kjøl med variabel dybde. Fra 1,9 meter til 2,5. Det gjør det mulig å komme inn på grunnere farvann, men samtidig få god høyde og stabilitet på kryss med kjølen helt nede. Om systemet fungerer bra, så vil en slik kjøl kunne tilbys på produksjonsmodellen.

Nye ideer

Verftet er konservativt, men er åpne for nye impulser. Linjett 43 får doble ratt og vinduer i skroget, noe som er nytt for verftet. Akterspeilet kan åpnes mot hekken hvor det finnes en badeplattform. Linjett 43 har også løygangen på hyttetaket.

Erfaringer fra sommerens regattaseiling og turseiing vil danne grunnlaget for produksjonsbåten hvor alle smådetaljer blir finjustert.