Oceanis 58 hadde en original hekk som fungerte godt.
Oceanis 60 har nøyaktig samme data og innredning som Oceanis 58, men har fått en oppgradering akter.

Beneteau oppgraderer

Oceanis 58 blir nå lansert som Oceanis 60

Publisert Sist oppdatert

Nyhet, står det på Beneteaus nettside om Oceanis 58, men gjør som stadig flere verft i disse tøffe tider. Gjør kosmetiske forandringer, og legger til et nytt navn.

Gammel stil

Oceanis-serien har gjennomgått et stilskifte. Båtene har fått knekkspant, og mer firkantete vinduer. Borte er det store buete hovedvinduet i overbygget som preget Oceanis 40 og oppover. Oceanis 60 har beholdt det gamle uttrykket.

Ny hekk

Oceanis 58 var en bra båt. Smarte løsninger, flott innredning, og gode seilegenskaper. Jeg har testet båten ut fra Barcelona i forbindelse med Årets Båt for tre år siden. Oceanis 58 hadde en spesiell hekk. Den fremstod som en 55 foter som var blitt forlenget. Akter var det en stor badeplattform som også fungerte som en brygge for jolla. Oceanis 60 har fått en ny hekk. Dekket er trukket helt akter, noe som gjør cockpiten større. Båten har fått lukket jollegarasje, og en badeplattform som kan lukkes.

Lik innredning

Oceanis 60 kan leveres med tre eller fire lugarer, samt en køye for mannskapet helt forut. Fire lugars versjonen er nok mer for chartermarkedet, fordei den ikke har noen utpreget eierlugar. Hver lugar har eget bad, både i tre og fire lugarsversjon.