Satser på to skrog
Satser på to skrog

Satser på to skrog

Comar Yachts utvikler en meget spennende katamaran på 37 fot.

Publisert Sist oppdatert

Italienske Comar Yacht er kjent for sine velseilende Comet-seilbåter. Verftet har aldri vært engstelige med nye konsepter. Mens det er et tregt salg av en-skrogs seilbåter, så er det god fart i katamaran salget. Både chartermarkedet og privatpersoner ønsker komforten en katamaran gir.

Liten, men stor

Standardløsning for katamaraner er å ha lugarer i skroget, og salong mellom skrogene. Det gir en super plassutnyttelse, men for å få ståhøyde i salongen, så blir katamaraner høye. Det er en utfordring å få en bra design på et katamaran under 40 fot. Av de moderne katamaranene på markedet, er Mahe 36 den miste. Lagoons minste modell er på 37 fot.

Den franske konstruktøren Marc Lombard står bak linjene til Comet Cat 37. Han har skapt en båt med aggressive linjer. Negativ baug og negativ spring gjør at den skiller seg fra mengden av turkatamaraner.

To ratt

Vanligvis har turkatamaraner en sentral styreposisjon opphøyet bak overbygget. Comet har to ratt plassert langt bak, og ut til siden, med sikt fremover på siden av overbygget. Denne løsningen gjør at bommen kan settes lavere, og trekker tyngdepunktet ned. Bakdelen er at det er dårlig sikt til le.

Tre eller fire

Comar følger standar oppskrift på innredningen. Overbygget er trukket ganske langt bak, som vil gi positive virkninger på seilegenskapene, men gjør salongen litt mindre. Båten kan leveres med tre eller fire lugarer. Comet Cat 37 får fast kjøl, ikke stikksverd som er vanlig på performance katamaraner. Båten følger trenden med masten lengre akter, og et storseil med firkanttopp.

Comet Cat er alt i produksjon. Prisen vil ende på ca 2,5 millioner kroner.

Noen data

LOA 11,30 m

Bredde 5,65 m

Vekt 4,5 t

Dybde 1,33 m

Dybde med stikkjøler 0,95–2,24 m

Mastehøyde 16,94 m

Storseil 45,0 kvm

Forseil 33,0 kvm

Motor 2 x 20 PS