Soldater i seilbåter

Yacht Club har kjøpt inn 10 nye Hallberg-Rassy 342 for skolebruk.

Publisert Sist oppdatert

Det er The British Kiel Yacht Club som har kjøpt seilbåtene. Yacht Cluben ble etablert kun uker etter krigens slutt hvor de britiske styrkene fant den olympiske seilareaen fra 1936 tom, men full av seilbåter.

Militær trening

The British Kiel Yacht Club er i dag en privat klubb som leier ut båtene til de Britiske styrker for trening. Båtene er i drift fra mars til november og seiler 7000 nautiske mil i året. Det er vanligvis en besetning på 5-7 personer om bord.

– Seiling er en kostnadseffektiv form for trening. Båtene egner seg for vårt behov. De er velbygde, og tåler å bli håndtert av soldater, forteller Rear Commodore Richard Egan.

54 Hallberg Rassy

Det er ikke første gang The British Kiel Yacht Club har kjøpt seilbåter på Orust. De startet med 12 Contessa 28 på 80-tallet , som ble byttet ut med 12 Hallberg-Rassy 29. Senere ble disse byttet til Hallberg.-Rassy 31. Båtene som nå er levert, er klubbens tredje flåte av Hallberg-Rasy 342. Innimellom har klubben eier to flåter med Najad, og en flåte med Comfortina 35.I de siste årene har seilbåtene blitt byttet ut etter to års drift.

SYDOVER: Flåten på vei ut fra verftet på Ellös.