Jimmy Cornell på Seilas’ stand i dag

Jimmy Cornell på Seilas’ stand i dag

Den kjente langturseileren, forfatteren og kursarrangøren Jimmy Cornell kan du treffe på Seilas’ stand på Sjøen for i dag mellom kl. 1400 og 1700.

Publisert Sist oppdatert

Bildet: På Jimmy Cornells langturseminar hos KNS torsdag, var det mange som sikret seg Jimmys oppslagsbøker og fikk forfatterens signatur.

Torsdag holdt Jimmy Cornell sitt berømte langturseminar i Oslo. Bak seminaret sto KNS, Kongelig Norsk Seilforening og NHK, Norsk Havseiler- og Krysserklubb. Her fikk en stor gruppe norske turseilere en grundig innføring i hva som kreves av planlegging og forberedelser til en tur rundt jorden i seilbåt. Cornell har selv seilt jorden rundt flere ganger. Dessuten har han vært så langt nord og sør i verden som det, er mulig med seilbåt. Han har også prøvet det meste av utstyr, seil og rigg og han har gjort en mengde feil og tabber som han ikke legger skjul på for å hindre andre i å gjøre de samme dumhetene.

All hans erfaring og visdom er konsentrert i noen svært enkle råd til alle som skal ut på langtur over verdenshavene: Studér vær og vind og velg din seilas langs en kurs og på en tid av året som gir de beste sjansene for god vind fra riktig retning. Eller sagt med andre ord: –Sørg for å være på riktig sted til rett tid og unngå å være på feil sted til feil tid!

Kom og spør!

Fikk du ikke med deg seminaret torsdag, har du fortsatt sjansen til å treffe Jimmy og spørre ham til råds! Du treffer ham nemlig på Seilas’ og Seilmagasinets stand (B01) på Sjøen for alle i Telenor Arena på Fornebu i dag, fredag, fra klokken 1400 til 1700.

Der vil du også kunne skaffe deg Jimmy Cornells mange oppslagsbøker og få hans hilsen med på kjøpet!