Dehler fornyer med 46-foter

På Düsseldorf-utstillingen vil Dehler Yachts fortelle om en ny 46-foter.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Dehler 46 får mye av det samme eksteriør-uttrykket som Dehler 38.

Dehler 46 vil bli presentert under båtutstillingen i Düsseldorf, som åpner dørene for publikum kommende fredag, men det er kun tegninger og data folk vil få se. Båten er under bygging, og den første båten skal være seilklar først tidlig på sommeren.

Arv etter Dehler 38

Judel/Vrolijk står for tegningen, og den nye 46-foteren synes å skulle bli en forstørret Dehler 38. Det blir også en båt med mange tilpasningsmuligheter – alt etter hva man ønsker å få ut av og benytte båten til. Det blir tre kjøl-konfigurasjoner som varierer i dybde fra 1,85 til 2,70 m. Båten blir også skrudd sammen og disponert slik at den lett skal kunne bli omgjort fra tur- til race-modus på en rask og effektiv måte.

Masten vil hvile på kjølen, og rundt kjølen vil det være bygd en strukturell innerliner som er forsterket med karbonfiber. Dette skal bidra til å gi båten nødvendig stivhet – i følge verftet selv skal den bli «ekstremt stiv».

Eierlugar i forskipet

To ratt, men ett rorblad består styreløsningen i, og akterskipet blir bredt. Skrogsidene ser imidlertid ut til å være nokså utfalne, hvilket betyr at vannlinjebredden i akterskipet reduseres. Dette vil trolig bidra positivt når det gjelder båtens lettvindsegenskaper.

Skroglengden er 13,95 m, mens vannlinjelengden er beregnet til 12,90 m. Største bredde er 4,35 m og deplasementet er oppgitt til 10,7 tonn. Ballasten blir 3,5 tonn. Seilarealet sier pressemeldingen som verftet har sent ut, ikke noe om. Motoren blir en Volvo D2-55, og den kan forsyne seg av en dieseltank på 220 liter. 450 liter vann vil mannskapet kunne bruke av.

Under dekk får båten tre doble lugarer og to toalettrom. Eierlugaren blir i forskipet, der man kan entre den 160 cm brede dobbelkøya fra begge sider.

Båten får en introduksjonspris på 219 000 euro uten avgifter. Det betyr noe i overkant av 2,3 mill. kroner inklusive merverdiavgift.