Søk i arkivet

Nye Sun Fast 3600 nådde ikke helt opp.
Nye Sun Fast 3600 nådde ikke helt opp.
Loïc Madeline
Loïc Madeline Foto:

Dehler 38 best i Frankrike

Den tyske båten slo ut franske favoritter i stor fransk kåring, arrangert av bladet Voile Magazine.

21 båter ble seilt av en stor jury bestående av Voile Magazine lesere og av utstillere. Kåringen blir holdt rette etter båtutstillingen i La Rochelle hvert år, og gjøres over to dager. Etter første dag går juryens favoritter videre til en finale.

Lett vind
Franske båter dominerer seilbåtindustrien, og har også toppet resultatlistene de siste årene. I fjor vant JPK 38 FC, i 2011 J/111 og i 2010 Boreal 44. Dehler 38 viste sin gode side i testens lette vind, en test hvor også Varianta 37 overrasket. Den nye billigbåten fra Hanse, basert på skroget til Hanse 370 viste seg å være en lettvindsracer, takket være lav vekt.

Overrasket juryformann
Loïc Madeline, redaktør av Voile Magazine og juryformann under kåringen forteller til Seilas at han var litt overrasket over resultatet. – Vi journalister blir nok litt mer revet med av nye ideer, mens folkejuryen tenker mer tradisjonelt, forteller Madeline, som også sitter i juryen i Årets Båt i Europa.

J/88 kom på andre plass, mens Sun Fast 3600 ble nummer tre, etterfulgt av Pogo 30 på fjerde plass.

Du finner mer om kåringen her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen