Linjelekkert RM-flaggskip

La Rochelle (Seilas): RMs nye flaggskip, RM 1360, er for de virkelig lange turene.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: RM 1360 er en stor båt. Den er bygd i kryssfiner og er RMs nye flaggskip.

RM 1360 heter den franske produsentens nye flaggskip og førsteinntrykket er at dette er en båt du får med deg det meste i, som du bor behagelig i og som roper etter hav å krysse.

RM 1360 er som sine mindre søsken bygd i kryssfiner og epoksy. Det gjør båten lettere enn om den skulle være bygd i glassfiber, samtidig som den blir svært stiv. Du kan også velge om du vil ha doble kjøler eller den mer «konservative» varianten med én kjøl. Førstnevnte er  en fordel om du seiler i områder med mye tidevann, da du kan sette båten på bunn når forsvinner med tidevannet... Ikke akkurat et typisk norsk øvelse, men for land med mye tidevann er det absolutt en fordel.

Under dekk har RM 1360 en skikkelig wow-faktor. Salongen, byssa og kartbordet ligger høyt, du har god utsikt gjennom mange, mange glassflater. Det ser moderne ut, kanskje det er litt for moderne for mange, men det er absolutt lekkert, brukervennlig og trendy. Spesielt byssa må være en hobbykokks store drøm.

I baugen finner du en stor lugar. RM har valgt å lage et bad som kun består av glassvegger, så om du ligger i sengen må du tåle å se på de som dusjer. Eller omvendt. Annerledes er det, men det gjør at lugaren virker større. De store vinduene i skrogsidene gir deg flott utsikt å vokne til.

I akterskipet er det to lugarer. På babord side finner du en stor ordinær lugar, mens på styrbord er det en lugar med to køyer over hverandre.

RM 1360 tar over for RM 1350 som det er levert én av i Norge. Hvorfor ikke det blir solgt flere RMer i Norge kan man spørre seg om. Spesielt dyre i forhold til mange andre båter er de ikke, og det er grunn til å tro at en slik layout vil passe skandinaviske forhold hvor man ankrer mye til holmer og skjær. Samtidig som det er en «langbeint» båt som seiler godt og som helt sikkert vil oppleves som trygg og behaglig å være i.

Basispris er ca 340 000 Euro. Så langt vi kan lese de franske prislistene er det uten moms.

RM 1360:

Lengde: 13,60 m

Bredde: 4,50 m

Mastehøyde: 20,51 m

Dypgående monokjøl: 2,45 m

Dypgående dobbelkjøl: 1,95 m

Deplasement: 9 400 kg

Storseil: 53 m2

Genua: 59 m2

Asymmetrisk spinnaker: 150 m2

Vanntank: 600 l

Dieseltank: 330 l

Motor: 75 hk