Allures 39.9 til Båter i Sjøen

Drømmer du om å dra på langtur, så ta en tur til Sukkerbiten til helgen.

Publisert Sist oppdatert

Hans Lange har spesialisert seg på solide, gjennomtenkte havseilere. Etter å ha solgt Ovni med stor suksess gjennom mange år, hoppet han over til fienden Allures i fjor. Ovni og Allures har mye tilfelles, men også noen klare forskjeller. Begge båtene har skrog i aluminium, som gir dem overlegen styrke i forhold til glassfiber, og begge har ballasten plassert i bunnen av skroget, og en svingkjøl, som gir lav seilingsdybde.

Allures bygger skroget med dobbeltbuete aluminiumsplater. Det gir et skrog uten kanter, som er mer elegant, men også mer kostbart. Allures har også et overbygg og cockpit, støpt i glassfiber. Det gir mykere linjer, og et mer elegant utseende. Allures skiller seg ikke ut i like stor grad som en Ovni.

Ny modell

Allures 39.9 er verftets nyeste modell, og også den minste. Båten er større en modellbetegnelsen. Den 12,65 meter lange båten er faktisk 41,5 fot. Berret-Racoupeau Yacht Design har gitt båten et moderne skrog med bred hekk. Båten skal seile bra både i passatvinden, og på kryss i trange skandinaviske fjorder, i følge verftets nettside.

Teknisk utrustet

Båten som blir vist frem på Båter i Sjøen er også meget interessant utrustet. Eieren har ønsket en båt som er totalt uavhengig av landstrøm, og kan produsere strøm, både fra vann, vind og sol.

Allures 39.9 er også nominert til Årets Båt 2014.

Den utstilte båten er godt utstyrt, bla med slepegenerator fra Watt&Sea.
Bak badet er det et stort teknisk rom.
Allures 39.9 har en lys, luftig og moderne innredning.