Tracker uten skjulte kostnader

iLocator SM500 er en liten sporingsenhet som fungerer sammen med smarttelefoner.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Thomas Wiken hos NavyTec selger sporingsenheten.

Boksen som kun veier 70 gram har Innebygget batteri, GPS mottaker og plass til et GSM SIM-kort. Detkreves ikke noe abonnement for å bruke trackeren. Alt som kreves er et SIM-kort, og et kontantkort kan brukes. Enheten har USB tilkobling for lading, men den kan også kobles opp mot båtens 12-voltsanelegg.

Gratis app

For å styre sporingsenheten benyttes en smart telefon, og appen som styrer den er gratis. Det er utviklet app for både iPhone og Android. Det kan kobles opp fire ulike sporingsenheter fra samme app. Det gjør at du kan legge ulike sporingsenheter i ulike båter, eller biler. Det er mulig å sette opp et virtuelt sikringsgjerde rundt båen, og straks båten beveger seg ut av sin posisjon, så vil du bli varslet. Via appen kan du følge båtens bevegelser på Google Maps.

Unike funksjoner

iLocator SM500 har noen unike funksjoner. Sporingsenhet har en SOS-knspp, og når den utløses, så vil alarmsignalet bli sendt til opp til fire ulike mobiltelefoner. Sporingsenheten inneholder også en mikrofon som gjør det mulig med avlytting fra der trackeren ligger. Enheten har også bygget inn en bevegelsessensor som kan avsløre f.eks om motoren tiltes ned.

Thomas Wiken hos NavyTec forteller at de har prøvd mange ulike trackere, men at denne har nå blitt deres favoritt.

– Appen har et meget enkelt grensesnitt og fungerer! I motsetning til mange av konkurrentenes løsninger, forteller Wiken. NavyTec selger boksen for rett under 2000 kroner.

sporingsenheten fungerer sammen med en smarttelefon.
iLocator har fysiske mål på 44 x 82 x 18 mm, og veier kun 70 gram.