TO ALTERNATIVER: Innredningen blir skissert i to alternativer.
DEKKSHUS: Dekkshuset skal gi godt utsyn og god kontakt med cockpiten.

Shipman 57 har vokst til 59

Shipman 57 har vokst med to fot og er ett år forsinket.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Shipman 59 representerer en ny generasjon Shipman-modeller.

Shipman 57 skulle vært lansert på Düsseldorf-utstillingen i januar i år. Det ble den ikke, men verftet, Seaways Yachts, har nå bebudet den ferdig på samme utstilling – i 2014. Samtidig har modellen økt med to fot.

Les også: Nytt fra Shipman

Shipman 59, som båten nå heter, representerer starten på en ny generasjon Shipman-modeller. Verftets spesialitet er avansert bygging i karbonfiber og epoksy, og i den nye generasjonen introduseres hybrid-løsninger for motordrift og strøm-forsyning. Løsningene skal blant mye annet overflødiggøre behovet for en generator om bord. Verftet samarbeider med det nederlandske selskapet Greenline Hybrid om disse løsningene.

Trio står bak modellen

Shipmans modeller skal være raske og havgående, og de skal kunne seiles av et fåtallig mannskap – gjerne bare to. Dette er grunntanken. De skal også ha et dekkshus hvorfra båten skal kunne seiles, samtidig som man skal kunne oppholde seg der med utsyn ut og god kontakt med de som måtte være i cockpiten.

Bak Shipman 59s linjer står J&J Design, Doug Peterson og Guillaume Verdier. J&J Design er kanskje aller mest kjent for sine Bavaria-modeller, Doug Peterson var ledende konstruktør på 1980-tallet, mens Verdier må kunne sies å være verdens ledende i dag innen IMOCA 60 og Class 40 spesielt.

Med denne trioen, og med Verdier spesielt, som ansvarlig for linjene, er det selvfølgelig at Shipman 59 har fått en moderne skrogform med stor akterlig bredde. Trioen har også bedrevet tanktesting av ulike skrogformer, og nå med 10 års erfaring med bygging av båter i karbonfiber, er det grunn til å tro at Shipman 59 også vil bli en byggteknisk avansert båt.

Totalvekten blir 17 800 kilo og seilarealet på bidevind med 100 prosent forseil blir på 159,9 kvm.