Hva skjer med «Britannia»?

Etter flere år som spøkelseskip i Son, lider båten nå en tilsvarende skjebne i Cowes?

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Innredningen i «Britannia» er fjernet.

«Britannias» facebookside legger stadig ut stoff, men det er ingen nyheter om båten fra stiftelsen som nå for snart to år siden kjøpte «Britannia» fra Sigurd Coates og fikk den slept til Cowes der den etter planen endelig skulle ferdigstilles. Finansieringen av dette prosjektet skulle skje ved innsamling til stiftelsen, ledet av amerikaneren Scott Ward som har bred erfaring fra tilsvarende prosjekter.

Stopp i arbeidet

Nå er det mye som tyder på at arbeidet med ferdigstillelsen av «Britannia» igjen er stoppet opp. Arbeidet er blitt mye mer omfattende enn planlagt, og det siste er at også kjølen er fjernet for å bli erstattet av en støpt blykjøl. Verftet som skulle utføre arbeidet har skiftet eier etter en konkurs og etter det vi forstår foregår det ikke arbeide på båten i øyeblikket.

Mange rykter

Folk vi har snakket med i båtbyggermiljøet i Cowes bekrefter at det er liten eller ingen aktivitet på «Britannia» for øyeblikket. Ryktene florerer, men det er ingen som vi kommentere dem eller si noe om stiftelsens finansielle situasjon. Lederen Scott Ward besvarer ikke henvendelser fra Seilas. Sigurd Coates som har en avtalefestet rett til å benytte båten noen uker hver sommer har ikke vært i kontakt med prosjektet på lenge og vet heller ikke hva som foregår, men antar at restarbeidene på båten med ny innredning, ny kjøl og ny rigg i tillegg til en generell oppgradering fort kan komme opp i 20 millioner kroner.

Europe Week 2014

Arrangørene av regattaen Europe Week 2014, KNS og KTK er ivrige etter å få båten til regattaen som arrangeres i Sandefjord, Son og Oslo midt i juli neste år, men det synes nå høyst usikkert om båten vil være klar til dette storstilte arrangementet.