MaxSea for iPad

MaxSea lanserer sin avanserte kartprogramvare for nettbrett.

Publisert Sist oppdatert

MaxSea er pionerer på elektronisk navigasjon. Deres programvare ble utviklet på tampen av 80-tallet for franske soloseilere. De ble også brukt om bord i «Intrum Justitia» når Knut Frostad seilet Whitbread Round the world Race i 1992/93. I sin barndom var programvaren kun for Mac, men ble etterhvert flyttet til Windowsplattformen, og tilpasset fiskeflåten.

Mest avansert

For noen år siden lanserte MaxSea Time Zero funksjonen. Man kunne for første gang zoome helt sømløst, og man fikk avanserte 3D-funksjoner. MaxSea Time Zero-teknologien kom også på plotterne til Furuno, som ble markedets mest avanserte. MaxSea Time Zero krever mye av maskinvaren, og det er derfor imponerende og litt overraskende at dette lar seg kjøre på en iPad.

MaxSea har hatt en app tidligere, men denne har gjort at nettbrettet fungerer som en slaveskjerm til en PC.

Hyggelig pris

MaxSea er bra, avansert og dyrt. Appen for iPad blir gratis, men du må betale for kartene. Et kart for Vest Europa koster 50 euro. Kartene vil ha rasterformat, og appens brukergrensesnitt tipasset kystseilas, men Max Sea hevder de vil være den eneste som tilbyr full 3D funksjon på nettbrett. Det kan også legge satellittbilder over kartet. Den har innebygget tidevannstabell, og vil vise strøm og vær.

Appen vil bli lansert i løpet av våren. Du må ha en iPad 2, eller nyere.