IRIS035 - størrelse som en golfball
IRIS060 - bestselgeren, solgt mer enn 10.000

Kamera for båt

Iris lager kameraer som kan kobles mot plottere, og har modeller som kan se i mørke. Du vil finne dem på Sjøen for alle.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra ProNav

ProNav har inngått avtale med IRIS Innovations Ltd. om distribusjon av maritime kamera for det norske markedet. IRIS er en av Europa’s største produsenter av maritime kamera løsninger.

Fra dags dato kan ProNav tilby kamera løsninger både for fritidsbåt og yrkesfartøy, kamera med fast linse og kamera med kontrollerbare linse, lyskastere, IR-lys og LED lys, kamera miksere samt opptaksmuligheter. IRIS er et såpass lite firma at de også har mulighet for spesialtilpassede kamera løsninger.

For fritidsbåter har vi først og fremst 3 forskjellige kamera som passer for fritidsbåter, både størrelsesmessig og prismessig.

IRIS 035 er liten som en golfball og er det minste av vanntett kamera på markedet. Denne modellen har 2,3mm linse og 120° vinkel, og passer veldig fra for aktervisning.

IRIS060 er en av bestselgerne, med 3,6mm linse og 80° vinkel. Inntil 8m rekkevidde i mørke. Denne modellen er montert inne i en slags kopp, for å unngå vibrasjoner.

IRIS 055 er et meget stilig kamera som leveres med forniklet ramme og brakett for inntil 45° vinkel. Denne modellen er laget for montering i tak eller i dekkshøyde, og har 3 akser for dekning i alle vinkler. Rekkevidden er 10m i mørke.

IRIS 035, 060 og 055 kan leveres som speilvendte modeller (Reverse Image), men dersom de tilkobles Simrad eller Lowrance kartplottere med video inngang, så kan man velge speilvendt visning på selve kartplotteren. Alle tre modellene koster mellom kr. 3.600 og 4.400.

IRIS 080 er på størrelse med en kokosnøtt og passer nok best for større båter og yrkesfartøy. Dette er også et kamera med meget gode spesifikasjoner, og man kan endre bildet til speilvendt på selve kamera. IRIS 080 har variabel linse, fra telelinse 2,9mm til 9mm vidvinkel. Rekkevidden er 45m og designet er robust, omtrent vandal-sikkert. Veil.pris kr. 8.100.

IRIS leverer også fullt kontrollerbare termiske «pan-tilt-zoom kamera, der IRIS 131 er en av de prisgunstige modellene, med innebygd varmeelement og skjult «vindusvisker», 36 x zoom, lyskaster med hvitt LED-lys og rekkevidde på 130m. Dette passer meget bra til f.eks. «Search & Rescue» operasjoner. Pris fra kr. 32.000 pluss kontroller.