B/one, Seilas' lesernes favoritt
TNT 34, polakkenes favoritt
Bavaria Vision 46, Seilas' lesernes favoritt
Norske favoritter

Norske favoritter

I morgen blir det kjent hvilke båter som blir kåret til Årets Båt. Her er båtene Seilas’ leserne mener bør vinne.

Publisert Sist oppdatert

Årets Båt deles ut hvert år under messen i Dusseldorf som starter i morgen. I år er det nominert 25 båter fordelt på fem klasser. To av de nominerte båtene klarte ikke å stille, så juryen satt igjen med kun 23 båter å vurdere i juryrommet etter testseilingen i England og i Italia.

Kjente båter mest populære

I desember og januar har vi publisert en uformell avstemning om hvilke båter seilas-leserene mener bør vinne Årets Båt. Det har vi gjort flere ganger, og det er tydelig at mange har satt seg inn i disse nye båtene, men vi ser også helt klart at norske lesere gjerne vil at kjente båter skal gå til topps. Båter vi har skrevet mye om i bladene og på nett, samt fra verft som annonserer i Norge, eller blir vist på messer.

Beste luksuriøse seilbåt

Hallberg-Rassy 412 tok en klar seiler i denne klassen mot Amel 55, Discovery 57, Italia 13.98 og Southerly 47. Hallberg-Rassy har oppfordret leserne på deres nettside å stemme på den svenske båten, og det har nok hjulpet båten godt frem. Engelske Discovery 57 fikk nest mest stemmer, mens Amel og Italia kun fikk 6 prosent. Hallberg-Rassy 412 fikk hele 72 prosent av stemmene.

Du finner avstemningen her

Beste familieturseiler

I klassen for familieturseilere så gikk Bavaria Vision 46 til topps, en båt som ble testet i Seilas nr. 7-2012. RM 12.60 kom nummer to, rett foran Hanse 415. Delphia 31 fikk færrest stemmer. Bavaria Vision 46 fikk 34,4 prosent av stemmene i denne klassen.

Du finner avstemningen her

Beste flerskrogsbåt

I denne klassen ble det en overraskende seiler til TNT 34, en trimaran fra Polen. Denne båten fikk hele 53,8 prosent av stemmene, men verftet hadde som Hallberg-Rassy satt i gang en Facebook-kampanje som ga resultater.

Dragonfly 32 fikk 29 prosent, mens Outremer 5x ble nummer tre i klassen.

Du finner avstemningen her

Beste spesielle seilbåt

I denne kategorien satt vi kun igjen med tre båter, B/one, J/70 og Seascape 27. Det var lenge en drakamp mellom Seascape og den lille fra Bavaria, men sistnevnte endte opp med 50 prosent, mots Seascapes 41 prosent. Resten gikk til J/70

Du finner avstemningen her

Beste skarpseiler

I skarpseilerklassen er det tre kjente og to ukjente båter. Leserne stemte frem Dufour 36P som en vinner, foran Xp 50 og Grand Soleil 39. Dufour 36P ble vist på Båter i Sjøen. Det ble også Grand Soleil 39. Det er i dag ingen Xp 50 i Norge, men båten har sterke familiebånd til Xp 44 som ar kjent fra både messer og fra regattabanen. Dufour fikk 35,3 prosent av stemmene.

Du finner avstemningen her

Dufour 36P, Seilas' lesernes favoritt