J/70 har blitt en suksess

Siste nyhet fra J/boats er det raskest voksende en-type klasse for tiden.

Publisert Sist oppdatert

Mens mange en-type klasse har en tilbake gang internasjonalt, går J/70 motsatt vei. Den 7 meter lange sportsbåten ble lansert for mindre enn ett år siden, og har på den korte tiden klart å etablere en skikkelig klasse. I Key West er det påmeldt 39 båter, og er en større klasse enn Melges 24 hvor man håper på 30 båter. I 2012 deltok det kun 15 Melges 24. J/70s popularitet har til dels gått på bekostning av J/105 i USA. I september blir det holdt europamesterskap på Gardasjøen i klassen.

Vunnet priser

Amerikanske Sailing World utropte J/70 til Årets Båt i USA. Det engelske båtbladet Yachts & Yachting har kåret nykommeren som også bygges i Europa til Årets Performance båt under 30 fot. J/70 er også nominert til Årets Båt i Europa. Denne kåringen blir utdelt i Dusseldorf på Lørdag. Seilas er med i juryen.

Satser på Norge

Marstrand Yachts selger J/Boats i Norge og Sverige. De har tatt inn tre båter til Skandinavia. Marstrand Yachts vil vise frem nyheten på Sjøen for alle i mars. Båten vil koste 266 500 nok inkludert moms. I Seilas nr. 1 som i disse dager sendes til trykk vil det komme en test av den 7 meter lange båten med karbonmast.