J/70 årets båt i USA

J/70 årets båt i USA

Sailing World magazine annonserte igår vinnerne av den årlige Boat of the Year konkurransen, ved siden av Årets Båt i Europa, den viktigste kåringen for seilbåtindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Middletown, RI (December 18, 2012)

Det ble kåret vinnere i flere divisjoner, men best av samtlige ble J/70 fra J/Boats og CCF Composites (Bristol, R.I).

J/70 og fem andre nye båter vant priser etter at en jury fra et uavhengig panel hadde evaluert 15 nominerte båter i etterkant av U.S. Sailboat Show i Annapolis, Md., i oktober. Valget var basert på omfattende tester på sjøen av alle båtene. Sailing World's januar/februar utgave 2013

vil omtale alle vinnerne.

- Når det gjelder å lansere en ny design på en vellykket måte er det ingen som slår J/Boats. J/70 var før den første båten var sjøsatt promotert både til foreninger og individuelle seilere, sa Sailing World redaktør og Boat of the Year sjef Dave Reed. - Resultatet er en performance orientert, men moderat teknisk sportsbåt som umiddelbart appellerte til en vid gruppe regatta- og rekreasjonsseilere. 

- Båten er virkelig herlig, sa BOTY jurymedlem Chuck Allen, hvis entusiasme også gjenspeilet innstillingen hos de øvrige paneldeltakerne. Jurymedlem og profesjonell båtbygger Tom Rich sa: - Båten er virkelig morsom å seile, men jeg er særlig impnert over hvor velbygget den er. Kvaliteten er virkelig bra i forhold til prisen.

- J/Boats promoterer med dette en multigenerasjonsbåt, og jeg ser hvorfor, sa Greg Stewart, båtkonstruktør og veteran blant dommerne i BOTY panelet. - En ung seiler kan styre denne båten uten vanskeligheter. Den føles solid og kan definitivt kappseiles av en hel familie.

Andre vinnere av Sailing World's 2012 Boat of the Year konkurranse:

Grand-Prix One-Design: MC38 One Design (McConaghy Boats, Australia)

Handicap Racer: Ker 40 (McConaghy Boats, Australia)

Daysailer: Sparkman & Stephens 30 (Bluenose Yacht Sales/CCF Composites)

Recreational Dinghy: RS Venture (RS Sailboats, United Kingdom)

Crossover: Dufour 36 Performance (Dufour Yachts, France)

Full rapport