Stor nyhet til Paris

Beneteau utvider Oceanis-serien med en ny 55-foter. Båten blir vist i desember.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Oceanis-serien ble lansert i 2011 med tre modeller på 41, 45 og 48 fot. Nå blir serien supplert med en splitter ny 55-foter som får verdenspremiere under messen i Paris i desember. Båten får som sine moderne søsken et moderne skrog med knekkspant og en bred hekk. Nyheten er som 48-foteren, tegnet av Berret Racoupeau Yacht Design. 41 og 45 foteren har linjer fra Finot/Conq.

Nye ideer

Cockpiten er trukket litt inn, og har brede cockpitkarmer. Liner og fall er også ført bak til rormanen under cockpitkarmene. To vinsjer er plassert på cockpitkarmen, og to er flyttet inn på rattpidestallene. Det gir et rent dekk ved nedgangen, og her har designerne satt av plass til to madrasser. Båten har som sine søsken en targabøyle med festepunkt for storseilskjøte. Den har også et mindre forseil, som gjør seilhåndteringen enklere. Båten har fått fire svært store skrogvinduer på hver side. I fremkant av overbygget er det et vindu inn til eierlugaren. Hekken kan åpnes slik som på 41, 45 og 48-foteren.

Tre, fire eller fem lugarer

Designerne har også jobbet med en kombinasjonsløsning i salongen hvor man kan vri salongbenken, og ryggstøtten eter behov. Forut i baugen er det en mannskapslugar. I eierversjon har båten tre lugarer og to bad. Da er wc og dusj separert i eierlugaren. Den kan også leveres i en versjon med fire lugarer og fire bad. Da er byssa flyttet litt fremover på bekostning av babord benk i salongen.

Noen data

Lengde 16,77 m

Bredde 4,96 m

Vann 650 liter

Motor 75 hk

Stor nyhet til Paris
Stor nyhet til Paris