Prisgunstig Furuno

fGP-1870 er en svært avansert plotter med unike funksjoner. Prisen er også oppsiktsvekkende.

Publisert Sist oppdatert

Profft, dyrt og bra. Det er stempelet til elektronikken fra Furuno. Den japanske produsenten lager bransjens flotteste plottere, men disse koster også mange penger. NavNet TZTouch 14,1 koster nesten 60 000 kroner. Les om plotteren her

https://www.seilas.no/wip4/detail.epl?id=1250844

Billig serie

Furuno har også i år kommet med to langt rimeligere plottere med 5,7 og 7 tommers skjerm, med selv om de er prisgunstige, så er de også meget avanserte. 7 tommer modellen GP-1870 koster 13 500,-. Det mest unike er at plotteren gjører flere kartsystemer, og du kan raskt skifte mellom vektorkart og rasterkart. Med rasterkart får du samme informasjon som på papirkartene.

Finner ruten selv

Autoguidens kom først på bilnavigasjon, men kommer nå også på båt. Garmin var først ute, men nå tilbyr også Furuno denne teknologien. Det samme gjør GeoNav.

Med autoguidens vil plotteren velge en anbefalt rute for deg. Jeg prøvde dette under Båter i Sjøen, og testet samme rute som jeg gjorde med Garmin for ett år siden. Hva slags rute velgere den mellom Leangbukta til Sandvika. Her er det mange muligheter, og feller. Furuno valgte den korteste veien og la ruta mellom Nesøya og Brønnøya. Her er det en kabelferge frem til 15. september som om vinteren blir erstattet med en flyte bro. Jeg håper ikke at plotteren ville gjort dette valget om noen dager. Den valgte også å ta korteste vei inn til Sandvika under broen til Kalvøya. Her er det både grunt og lav seilingshøyde. Heller ikke noe godt valg. Men systemet ga advarsler.

Wi-Fi og ekkolodd

Den nye plotteren har et glass som er limt til LCD-displayet. Det skal hindre duggproblemer. Den har også Wi-Fi som gjør at du kan få værtjeneste via internett.

Plotterne kan også leveres med ekkolodd. Også dette skal være svært avansert, særlig for fiskere. Teknologien «Accu-fish» kan anslå fiskens størrelse. Videre vil ekkoloddet fortelle deg hva slags bunn som befinner seg under båten. Det er greit å vite før ankeret kastes.

Plotteren lar deg finne rute for deg.