Mange luker slipper inn mye lys og luft.
Bavaria Vision 42 er her
Også 42-foteren får et flott bad med egen dusj akter. Nyheten kan også leveres med et mindre bad forut.
Akterlugaren er flott, men ikke like stor som på 46-foteren.
B/one som også blir vist på messen ved siden av Vision 42
Nyheten har fått et høyt fribord.
42-foteren har samme knappestyring av seilene som 46-foteren.
Stilen under dekk er ett eller to hakk opp fra forrige Vision-serie.
Vision viser Bavarias nye formspråk

Bavaria Vision 42 er her

Bavaria verftet opplyser om at den nye modellen vil få verdenspremiere i Cannes om en uke, men du kan se den i Sandvika på torsdag. Vi har tatt en snikktitt.

Publisert Sist oppdatert

Bavaria Vision 42 har akkurat kommet fra verft og blir for dette øyeblikket rigget og klargjort. Vi snek oss inn i en båt som langt fra var klargjort for presentasjon. Men så fikk vi også verdens første bilder av interiøret.

Marginalt krympet

42-foteren følger samme oppskrift som 46-foteren som ble vist for første gang i vinter. Nyheten har akkurat den samme planløsningen, tross for at skroget er over en meter kortere og 14 cm smalere. Du må ha målebånd for å oppdage forskjellene, men de finnes.

Det er særlig lugarene som har krypet litt, og det har også byssa, men fremdeles er det få som vil klage på plassen. Det er til og med mulig å få et ekstra bad i eierlugaren forut, slik det også er på 46-foteren.

Bavaria Vision 46 ble testet i Seilas 6-2012. Du finner testen her.

Sterk konkurranse

På Båter i Sjøen som åpner torsdag vil den nye Vision stå like ved Jeanneau Sun Odyssey 41DS som også har verdenspremiere. Disse båtene vil nok sloss om de samme kundene. Jeanneauen har to bad standard, og kan by på en større akterlugar, mens man finner mer stueplass i Bavariaen, og stueplassen bak badet kan til og med brukes som en ekstra lugar om det trengs.

Jeanneau har hevet cockpiten ved nedgangen for å få med høyde i akterkabinen, mens Bavaria har lagt nedgangen mot styrbord for å skape en større bysse, og en L-benk i cockpiten.

Du kan lese mer on Sun Odyssey 41 DS her