Glitrende oppvisning av Marström 32

Göran Marström hadde tatt veien fra Västervik til Oslo for å vise sin nye katamaran, Marström 32 under Oslo Water Games. For dem som fikk prøveseile båten, ble det en AHA-opplevelse.

Publisert Sist oppdatert

Flere kjente F-18 seilere var på plass i Bjørvika igår for å få sjansen til å prøve den  nye katamaranen, og de fikk seg litt av en seile-opplevelse da båten kom opp i mer enn 20 knops fart i 5-7 m/sek. Med designer og produsent Göran Marström ombord fikk testerne en ekspertinnføring i flerskrogsseiling. Marström har selv deltat i tre OL i Tornado og er en svoren tilhenger av flerskrogsbåter. Hans fabrikk produserer også Extreme 40 og Marström 20 og har også produsert SeaCart 30. Nå ønsker han å etablere klasse for den nye 32 foteren og er på god vei til å lykkes. Båter er solgt til Tyskland, Italia og Monaco og Volvo Ocean Race sponsoren Berg Propulsion har bestilt to båter hvorav den ene skal seiles av Starbåtseileren Frederik Løøf.

Oslo Water Games samarbeider med arrangørene av Kieler Woche og planlegger en serie som skal starte i Kiel, fortsette i Oslo og avsluttes i Sverige, i Stockholm eller Marstrand.

Flerskrog er fremtiden

Det sier KNS-mannen Tom B. K. Knutsen som var en av dem som prøveseilte M-32 igår. Knutsen som leder KNS sport bekrefter at foreningen nå vi satse på flerskrogsbåter for å få frem gode seilere i Nacra 17 til OL i 2016. I første omgang har han kjøpt inn en fransk rekrutteringsbåt, og han ser også muligheter for en båt som M-32. - Dersom man får et sponsorprosjekt igang vil det være aktuelt for ett eller flere lag å satse i denne klassen, sier han. - Men jeg tror ikke dette er en båt for vanlige regattaer der folk stiller med sine egne båter.

Det er mulig å prøveseile båten også idag fra kl 1200 i Bjørvika.