Presser prisene på Seil

Elvstrøm lanserer nytt seilmerke for tynne lommebøker. Prisene blir oppsiktsvekkende lave.

Publisert Sist oppdatert

Breeze-Sails heter Elvstrøms nye seilmerke rettet mot enklere båter hvor behovet for trim ikke er så stort. Målgruppen vil være typisk eiere av eldre båter som ønsker en billig oppgradering av seil. Et nytt storseil til en Maxi 77 skal kun koste litt over 6 000 kroner i dacron. Det er ikke mye dyrere enn hva et racingseil til en optimist koster. Breeze-seilene vil bli sydd i Europa i følge nettsiden. Du finner siden her.

Pressemelding fra Elvstrøm

Elvstrøm Sails, en av verdens ledende seilprodusenter, lanserer i disse dager et nyutviklet ”NO FUZZ” seilmerke.

I pilotperioden juni til september vil Elvstrøm forhandlere tilby det nye Breeze seilet i Norge, Danmark og England

Seilet som er enkelt å håndtere og enkelt å bestille Elvstrøm Sails er stadig på utkikk etter nye metoder og teknologi for å produsere det perfekte seil til den enkelte seiler, båt og for alle vindforhold. I denne prosessen kommer vi tett på kundene og ved å lytte til feedback fra seilere har Elvstrøm teamet kommet frem at det finnes en stor gruppe fritidsseilere som ikke er opptatt av trim, regatta og fintuning av båten. Dette er seilere som benytter båten til fritid, famile og hyggeturer og/eller som hytte. Disse seilere er interessert i et letthåndterlig seil som i tillegg til å være rimelig også er mer enn godt nok for deres bruk.

Breeze – “no fuzz” alternativet i Elvstrøm Sails kvalitet ”Breeze” seil er ikke et billig-seil med lav kvalitet, men skal være det perfekte seil til en perfekt pris for fritids-seileren. Det er designet for å ha lang levetid og passer til båter med begrenset trimutstyr. Dette er et kvalitetsprodukt, designet og produsert i Europa av Elvstrøm Sails. Hovedforskjellen mellom høykvalitets-seilene fra Elvstrøm Sails og ”Breeze” er markedsfokus og vi ønsker å tilby seil til den som ikke ønsker å spandere mye ekstra på higtech duktyper, EPEX-membraner og som ikke legger lav vekt og trimmingsmuligheter til grunn for sitt seilkjøp. ”Breeze” seil er enkle å bestille og man kan gjøre dette på nettsidene til ”Breeze”

Breeze pilotprojekt på utvalgte markeder I perioden juni til september kjører Elvstrøm Sails et pilotprosjekt på tre forskjellige markeder hvor Norge er et av disse. Vi har prioritert Danmark, England og Norge i denne prosjektperioden. Vi vet at seiling og det å eie en båt er endel av kulturen i disse landene og vi synes det er naturlig at markedet for fritids-seilere også er stort her. Vi tar med oss erfaringer og tilbakemeldinger fra denne perioden og vil presentere produktet for ”all offentlighet” og hele Europa først på dette års Hanseboot i Hamburg

Om Elvstrøm Sails: Elvstrøm Sails blev grunnlagt i 1954 av den firdobbelte OL gullvinnerer Paul Elvstrøm. I 2011 hadde Elvstrøm Sails en omsetning på 53,4 mill. kr. og 74 ansatte. Dette gør Elvstrøm Sails til Europas største seilloft. Omkr. 75 prosent av omsetningen går til eksport.