Garmin med nattutstyr

Flir, som eier Raymarine er eksperter på termiske kamera. Nå kommer konkurrenten etter.

Publisert Sist oppdatert

Konkurransen i båtelektronikkmarkedet er stor. Raymarine har en fordel når det gjelder utstyr for å kunne se i mørket. Utstyret fra Flir med Raymarine logo gjør at du kan se varme. Det gjør at du gjennom et termisk kamera får et like godt bilde om det er dag eller natt. Fantastisk hjelpemiddel om noen skulle falle over bord, men også en god hjelp til navigasjon i døgnets mørke del.

Les om Raymarines utstyr her

To løsninger

I går lanserte Garmin to hjelpemidler for å kunne se bedre i mørke. Den ene kamera bruker termisk teknologi, som Flir, mens det andre er basert på lyssforsterkning. Det tar det lille lyset som er og lysner bildet elektronisk.

I følge bloggen Panbo skal Garmin ha en funksjon som ikke finnes på utstyr fra Flir. Du kan låse kameraet på et objekt, som et AIS-objekt, eller MARPA-objekt på kartet, og kamera vil følge dette objektet, selv om det flytter seg. Kamera kan du styre fra plotteren, og kommunikasjonen skjer via NMEA 2000-nettverket. Utstyret koster fra 5000 dollar til 14000 dollar.

Se under vann

Garmin har også innledet et samarbeid med Interphase som sitter på en spennende ekkoloddteknologi som gjør at du kan se fremover under vann.

Les om teknologien til Interphase her.

På iPad

Garmin vil også ta glede av Apples suksess. Deres planleggingsprogram, Home Port, er nå også tilgjenglig for Mac. Mer spennende er det å se hva de vil gjøre med iPad. Garmin har sin egen kartteknologi, BlueChart, og Garmin vil tydeligvis gjøre det Navionics har klart, og få solgt enorme mengder av digitale kart billig på iPad og iPhone. BlueChart Mobile vil være tilgjenglig på AppStore til sommeren.

Les mer her